OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De finale van de muziekwedstrijd Young Music Talent vond vrijdagavond 1 april plaats in de Theaterzaal van CKC & partners. In totaal gingen 17 jonge muzikanten de strijd met elkaar aan. De vijf winnaars werden bekend gemaakt en de jongste winnaar kreeg de prijs uitgereikt door wethouder Van Driel.

De avond werd geopend door Lina Olijslager. Zij was de winnares van de aanmoedigingsprijs en mocht als prijs in de finale zingen. Ook verzorgde Xiaohan Zhou, winnaar 2021 categorie solisten t/m 10 jaar, een optreden op de piano.

De getalenteerde solisten en gedreven ensembles presenteerden zich aan een vakjury, in vier verschillende categorieën. De winnaars van dit jaar zijn Raman Sandi op de gitaar in de categorie solisten t/m 10 jaar en Chun Wai Ng eveneens op de gitaar in de categorie solisten 11 t/m 16 jaar. Zanger en gitarist Alexander Voortman liet kwetsbaarheid in zijn optreden zien en won de categorie solisten 17 t/m 21 jaar. Het duo Senna & Bente wonnen met hun enerverende optreden de categorie ensembles. Alle ‘klassieke’ deelnemers maakten dit jaar ook nog kans op de stimuleringsprijs ‘Klassiek Talent’. Deze categorie werd gewonnen door Emma Penningnieuwland op de harp.

Wethouder Margreet van Driel was onder de indruk van het muzikale niveau van de kandidaten en was erg blij met de muziekwedstrijd. “Want wat zou een stad zijn zonder cultuur? En wat is een stad zonder muziek? Dat zou heel saai zijn”, aldus de wethouder tijdens de prijsuitreiking aan alle kandidaten van de Young Music Talent.

De organisatie, alle deelnemers en het publiek kijken terug op een zeer geslaagde editie. Young Music Talent is mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Orthodontistenpraktijk De Wereldlach, het Residentie Orkest, Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam en Vrienden van CKC en georganiseerd door CKC & partners.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-