KO Hamelink2KO HamelinkBurgemeester Michel Bezuijen verraste zaterdag 2 april 2022 Zoetermeerder Carel Hamelink met een Koninklijke onderscheiding. Hamelink zet zich al meer dan 60 jaar in voor de Rijswijkse wielrenvereniging De Spartaan én de wielersport in het algemeen.

In 1962 nam Hamelink de organisatie van de bekende en populaire vossenjachten voor De Spartaan over. Maar liefst 45 jaar heeft Carel Hamelink deze tochten bedacht, verkend én uitgezet, wat hem ook de bijnaam ‘De Vos’ opleverde. Een enorme klus in de maanden buiten het wielerseizoen op de weg. Ook de Katerlopen op 1 januari werden zeker vijftien jaar door hem georganiseerd, thuis aan de keukentafel werden dan honderden broodjes gesmeerd. Wanneer het sportpark voor het clubgebouw van De Spartaan in de winter werd opgespoten tot ijsbaan, stond Hamelink paraat als ijsmeester. Mét natuurlijk een tent, of een tafel voor de bekende koek en zopie.

Met een groep clubgenoten bouwde Carel Hamelink halverwege de jaren tachtig het toenmalige clubgebouw van De Spartaan. Hij coachte wielrenners en organiseerde wedstrijden op de club. Ook bij het adresseren en verzenden van het clubblad kon men op zijn hulp rekenen. Net als bij het schoonmaken en onderhouden van het clubgebouw. Nog altijd helpt Hamelink in de kantine van de club. In de jaren vijftig behoorde Carel Hamelink tot de beste wieleramateurs van Nederland. Hij is zelfs nog enkele jaren profwielrenner geweest, maar moest toen kiezen voor zijn gezin en werk als timmerman.
In zijn speech vertelde burgemeester Bezuijen over het feit dat Carel Hamelink altijd in alle bescheidenheid veel werk verzet. Bezuijen: “Ondanks uw zeer indrukwekkende staat van dienst gebeurt het nog immer in alle bescheidenheid. ‘Je ziet hem niet en je hoort hem niet, maar Carel zorgt er altijd voor dat alles en iedereen aan zijn trekken komt.’”

 

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Zijne Majesteit de Koning besloot de heer Hamelink, voor zijn langdurige inzet en toewijding voor de wielersport én inzet voor wielrenvereniging De Spartaan, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-