20220403 29832

Wethouder Margreet van Driel (links) opent 'Gluren' bij Franx

Zoetermeer kon afgelopen zondag weer 'Gluren bij de Buren', en daar werd volop gebruik van gemaakt. Het huiskamerfestival trok vele Zoetermeerders die even bij hun buren binnen kwamen om te genieten van bijzondere optredens.

Het festival werd geopend in het pas geopende Franx aan de Dorpsstraat. Organisator Ruud Steggerda van Netwerk Zoetermeer en wethouder Margreet van Driel kondigden het eerste optreden aan: een muzikaal optreden van singer-songwriter Ton Jenner. 

Margreet van Driel: "Het festival is heel laagdrempelig en zorgt voor saamhorigheid in de wijk. Je komt ineens binnen bij je buren en maakt weer contact met elkaar. Het is kleinschalig, maar laat wel de hele breedte van het talent uit de stad zien!" Van Driel, toen nog geen wethouder, zorgde er 7 edities geleden voor dat het festival naar Zoetermeer kwam. "Ik had dit gezien in Amersfoort en wilde het meteen naar Zoetermeer halen! Het is een geweldig festival dat echt van de mensen zelf is. Ik ben er heel blij mee dat het nu nog steeds in Zoetermeer gehouden wordt!"

 20220403 29833  6S7A3050

162 optredens

Op 49 locaties in de stad gaven 54 artiesten maar liefst 162 optredens, soms op een echt podium, soms in een buurthuis, maar ook gewoon in huiskamers. Veel  muzikale voorstellingen, maar ook dans, theater, poëzie en vertelde verhalen. Er was dan ook geen grens gesteld aan de creativiteit van de deelnemers. Wie goed plande en vooraf een slimme route uitdacht tussen de verschillende optredens van een half uur kon deze middag 7 optredens bijwonen, maar veel mensen deden het wat rustiger aan en genoten van een enkele voorstelling.

Foto's: Rita Soutendijk, Theo van Houdt en Jeroen Stahlecker

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-