Schermafbeelding 2022 04 03 om 19.27.37De uit Hengelo afkomstige Richard Boomkamp heeft samen met zijn team en een grote groep genodigde. Zaterdagochtend een 4de vestiging van zijn onderneming de Fitwinkel geopend in Zoetermeer. De winkel gespecialiseerd in sport apparatuur is gevestigd aan de Europaweg in het Stadshart.

 

Fitwinkel richt zich op particulier

Schermafbeelding 2022 04 03 om 19.26.06Het pand aan de Europaweg heeft lange tijd leeg gestaan. Een tijd lang zat er een tweedehandswinkel in, maar nadat die het pand had verlaten viel het stil. Verschillende zaken die er zouden komen, zoals een beddenzaak, ketsten af, maar uiteindelijk krijgt het nu met Fitwinkel weer een goede bestemming.

Na een korte speech van Richard en Koos Dijkshoorn, de verhuurder van het pand, was het tijd om officieel het lint door te knippen. Richard liet die eer over aan Koos en zijn filiaalmanager Roy Donners. Onder het genot van een hapje en drankje bewonderde de genodigden de 1000m2 grote winkelruimte vol met sport apparatuur, accessoires en voedingssupplementen. De winkel is groot en ruim opgezet, de vele grote ramen zorgen voor veel daglicht. De ruimte is onderverdeeld in verschillende sectoren, loopbanden, crosstrainers en krachttrainingsapparatuur. Alles is zo opgesteld dat de klant alles uit kan proberen. Aan de wanden zijn er stellingen voor de kleinere producten en de voedingssupplementen. Met hun producten richt de Fitwinkel zich op de particulier, fysiotherapiepraktijken en personal trainers. Producten kunnen gelijk meegenomen worden, of thuisbezorgd en geïnstalleerd worden.

Hele regio

Schermafbeelding 2022 04 03 om 19.36.37Het openen van de zaak had al eerder moeten plaatsvinden, helaas zorgde de aanvraag van alle vergunningen voor wat vertraging. Met dit 4de filiaal in Zoetermeer wil Boomkamp de hele regio bedienen. Richard: “Wij hebben het concept om regio filialen neer te zetten in plaats van een winkel in elke stad. Wij verwachten hier niet alleen klanten uit Zoetermeer, maar ook uit Den Haag, Rotterdam en andere gemeenten." Zijn andere winkels zijn voornamelijk boven in Nederland gevestigd, daarnaast heeft De Fitwinkel een toonaangevende webwinkel binnen deze branche.

Dat mensen de fitwinkel al kennen blijkt op de dag van de opening al, klanten stonden al ruim voor de opening voor de deur om producten, die ze op de site hadden gezien in het echt te bekijken. Paul en Donna uit Zoetermeer hadden met de aankoop van een stepboard gewacht op de opening. Paul: “Ik had uiteraard al de website bekeken, waar ik ook las dat er een winkel in Zoetermeer geopend zou worden. Ik heb de aankoop twee weken uitgesteld tot vandaag.” Partner Donna vindt de winkel een aanwinst voor Zoetermeer waar veel mensen sporten. Dat je alles nu in een zaak kan vinden die ook nog eens zo ruim is opgezet is vindt ze een pluspunt.

IMG 9551Enthousiast Team

Richard en zijn compagnon begonnen 20 jaar geleden met ondernemen. In 2011 opende Richard zijn eerste franchise Fitwinkel, zijn compagnon is verantwoordelijk voor de webwinkel. Na de 1ste winkel in Hengelo volgden Oosterwolde, Almere en nu ook Zoetermeer.
Dagelijks heen en weer rijden vanuit Hengelo is voor Richard niet te doen. Die verantwoordelijkheid ligt bij filiaalmanager Zoetermeerder Roy Donners, die ervaring heeft in de detailhandel en de sport. ”Ik stond al vanaf november in de startblokken om te starten in deze mooie zaak. Inmiddels heb ik een team van enthousiaste medewerkers om mij heen verzameld, al is er nog een plek vrij voor iemand in het transport", vertelt de filiaalhouder trots.

De Fitwinkel is te vinden op de Europaweg 5.
Is van maandag - vrijdag geopend van 10:00 tot 18:00 en op zaterdag van 10:00 - 17:00

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-