Schermafbeelding 2022 03 30 om 11.44.186S7A2978Een twee meter hoge paashaas, vrolijke gestipte eieren en voorjaarsbloemen verklappen het nieuwe thema van de adoptie rotonde aan de Hugo de Grootlaan in Oosterheem. De rotonde wordt onderhouden door Pascal Evers en leerlingen van speciaal voortgezet onderwijs de Keerkring die stage lopen.

Pasen is al het zoveelste thema van de rotonde, die sinds vorig jaar in handen is van Evers Dienstverlening, het bedrijf van Pascal. Eerdere thema’s waren al Halloween, Sinterklaas, de feestdagen en het voorjaar. De rotonde en het thema blijven elke keer weer een verrassing voor zowel voorbijgangers als buurtbewoners. Het zijn met name de buurtbewoners die erg enthousiast reageren en genieten van de rotonde en het werk dat Pascal en de leerlingen erin steken.

 

Jongens vol verhalen en energie

3CDC5A0C 2335 4AFA A801 0FFF1409AF39De samenwerking met de school was op initiatief van Pascal, zijn beide dochters zijn leerling van de school en zelf is hij een oud-leerling. Leerlingen van de school zijn kinderen die vaak uitstromen in beroepsgroepen waarin je met je handen werkt. “Toen ik van de gemeente de rotonde toegewezen kreeg, ben ik gaan praten met de school. Inmiddels lopen leerlingen Bas en Nico stage bij mij en zij helpen naast de gewone kluswerkzaamheden ook de rotonde onderhouden", vertelt Pascal enthousiast. Hij onderhoudt contact met de ouders, die erg blij zijn met de stageplek. ”Ik krijg 's avonds vaak een appje van hun ouders dat de jongens vol verhalen zaten”, vertelt de ondernemer. De stageperiode van de jongens is inmiddels verlengd tot aan de zomervakantie, daarna starten er nieuwe leerlingen. Pascal heeft dan ook veel moeite gedaan om de school ook te mogen vermelden op het bord dat op de rotonde is geplaatst. “Eigenlijk mag alleen de bedrijfsnaam van de adoptienemer erop. De inbreng en de energie die de school en de leerlingen erin steken is minstens zoveel als die ik erin steek. Dan moeten ook de credits verdeeld worden vond ik”, vertelt hij trots.

Tekenen, zagen en verven

Pascal verzint zelf steeds nieuwe thema’s en gaat dan met school en de leerlingen rond de tafel zitten om te bespreken hoe ze de rotonde vorm gaan geven. Voor het paasthema werd gekozen voor een grote houten Paashaas en eieren. Pascal verzorgt de materialen, dit maal twee grote platen hout en de leerlingen gaan in de techniekles hiermee aan de slag. Het ontwerp tekenen, zagen en verven gebeurt allemaal op school. Als alles klaar is, haalt Pascal de gemaakte creaties op en plaatst hij samen met de stagelopers alles op de rotonde. Het klaarmaken van de rotonde doet Pascal zelf en de afwerking samen met de stagelopers. 

Uit veiligheidsoverwegingen houdt hij de tijd die hij met de leerlingen op de rotonde is beperkt. Ze dragen felle hesjes en ze plaatsen opvallende pionnen op de rotonde. Dit vooral zodat de verkeersdeelnemers zien dat er mensen aanwezig zijn op de rotonde, die op een drukke weg ligt.

 

Schermafbeelding 2022 03 30 om 11.35.42 copyBuurtbewoners welkom

Pascal: “De rotonde is niet alleen van mij en de kinderen, maar ook voor de buurtbewoners. Ik ontvang veel positieve reacties en vind het zeker ook leuk als zij een thema aandragen. Buurtbewoners die het leuk vinden om mee te helpen zijn ook zeer welkom.” Inmiddels is Pascal al druk aan het denken over het volgende thema, een bijenschool. De buurtbewoners houden ook een oogje in het zeil of iedereen de attributen laat staan. 

Foto's: Monica Lausberg en Theo van Houdt

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-