duursamen 2DuurSamen organiseert op zaterdag 9 april een optocht door de stad. Deelnemers van deze optocht zijn organisaties en mensen die een rol spelen in de verduurzaming van Zoetermeer. In de tocht lopen diverse straattheater acts mee, die je op een leuke manier kennis laten maken met de organisaties.

Met de tocht die om 12 uur begint op de Pilatusdam begint en eindigt bij Station West wil Stichting Duursamen Zoetermeer en deelnemende partners op een positieve manier aandacht vragen voor verduurzaming. In Zoetermeer zijn er tientallen organisaties die zich bezighouden met duurzame energie, gezonde, duurzame voeding, luchtkwaliteit, duurzame mobiliteit, biodiversiteit, circulaire economie of duurzame educatie. Naast deze deelnemers sluiten ook jongeren aan die zich in Zoetermeer actief inzetten voor duurzaamheid, zoals Greenteam Zoetermeer en Green Impact Zoetermeer.

Straattheater

Aan de optocht doet ook straattheater mee om er een feestelijke optocht van te maken. Het straattheater vertegenwoordigt diverse karakters die afhankelijk zijn van de verduurzaming en de bereidheid tot verandering. Hiermee wordt duurzaamheid op een ludieke en positieve manier naar voren gebracht. In de stoet lopen onder andere Moeder Aarde voor het thema; natuur en milieu, maar ook de Windvanger in het thema luchtkwaliteit. Naast deze aardse verschijningen kom je ook Jan met de Pet, Souf Opweg, de man met de koffer een superheld en de afvalbutlers tegen in de stoet, die loopt van het Pilatusdam, via de Dorpsstraat langs de Dobbe, het gemeentehuis en het Stadshart richting Centrum West.

Organisaties of bedrijven die graag zouden meelopen in deze bonte stoet om hun boodschap uit te dragen kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier op www.duursamenzoetermeer.nl Daar vind je ook verdere uitleg, informatie over de tocht. Deelnemende organisaties kunnen na de tocht in het Stadstheater netwerken en gezamenlijk afsluiten.

 

Wensen voor de komende vier jaar

Omdat Zoetermeer nog veel duurzamer moet worden, hebben de organisaties hun wensen voor de komende vier jaar opgeschreven en verzameld. Voor realisatie van die wensen hebben ze ook ondersteuning van de gemeente nodig. Daarom worden die wensen tijdens de optocht bij het gemeentehuis aan het gemeentebestuur overhandigd. Samen met het gemeentebestuur willen de organisaties de verduurzaming voortzetten. De komende vier jaar willen de organisaties die voortgang met het bestuur ook gaan bewaken.

 

Optocht

De optocht begint op zaterdag 9 april om 12 uur op de Pilatusdam. Via Dorpsstraat, het eiland van de Grote Dobbe, de Markt met het gemeentehuis, Stadhuisplein, Promenade, Promenadeplein en Westwaarts eindigt de optocht op het plein bij Centrum West.

organisaties of bedrijven die mee willen lopen kunnen zich aanmelden via:https://www.duursamenzoetermeer.nl/aanmelden-optocht/

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-