Bezoek staatsecretaris bibliotheek Zoetermeer 2
Gunay Uslu, staatssecretaris van Cultuur en Media, is vrijdag 25 maart op werkbezoek geweest bij Bibliotheek Forum Zoetermeer. Uslu sprak over de kernfuncties van de bibliotheek, de verbindende rol die het Forum invult als participatie bibliotheek en hoe de bibliotheek toekomstbestendig is en blijft.

Bezoek staatsecretaris bibliotheek Zoetermeer 4Tijdens de rondleiding door de bibliotheek maakte de staatssecretaris kennis met medewerkers en vrijwilligers van het Digi-Taalhuis, een samenwerking van Zoetermeerse (taal)organisaties met als gezamenlijk doel: inwoners helpen hun basisvaardigheden (taal, digitaal en rekenen) te verbeteren. Vervolgens kwam ze langs het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO), bij het IDO kun je terecht voor al je digitale aanvragen. Of het nu gaat om belastingaangifte, toeslagen, donorregistratie, Zoetermeerpas, lokale of landelijke overheid, SVB et cetera. En tot slot een gesprek met vrijwilligersorganisatie Gilde. Zij werken volgens de ‘gilde-methodiek’, daarin delen vrijwilligers hun kennis en vaardigheden belangeloos met andere Zoetermeerders.

De afsluiting vond plaats in het nieuwe café MAX van de stichting ‘Max maakt ontmoeting mogelijk’.
Uslu werd op 10 januari van dit jaar benoemd tot staatssecretaris Cultuur en Media in het kabinet-Rutte IV. Ze werkte in het verleden onder meer als cultuurhistoricus en was verbonden aan het Rijksmuseum te Amsterdam.

 

-advertenties-

-goede doel-