20220303 29445Wijkcentrum De Vlieger in Rokkeveen start weer volop met activiteiten, nadat het 4 maart weer heropend werd. Na een gedwongen sluiting vorig jaar zomer richtte initiatiefnemer Don Braad stichting Wijkcentrum De Vlieger op en maakte met vele partners afspraken om het centrum te heropenen.

Don: “We zijn heel blij dat veel van de organisaties die in het oude buurtcentrum zaten nu weer terugkomen, zoals de biljartclub, de tafel staat er al. Ook hebben we nu contact met de jeugdafdeling van de Lions, die misschien in het Wijkcentrum willen komen, ook zij zijn van harte welkom.”

Het Wijkcentrum De Vlieger wordt ook het nieuwe clubhuis van de Sportief Wandelgroep Zoetermeer, waar Don Braad ook voorzitter van is. Verder komt er een koffie ochtend voor de buurt op dinsdag en donderdag, maar is er nog alle ruimte voor veel andere activiteiten om hier een plek vinden. Nu ze weer volledig zijn ingericht, worden de deuren voor geopend voor allerlei activiteiten en graag wil De Vlieger voor de wijkbewoners een ontmoetingscentrum zijn, waar iedereen gezellig met elkaar kan vertoeven.

De volgende activiteiten staan nu al op de agenda:

* Op dinsdagmorgen van 09.30 uur tot 11.00 uur is het centrum geopend voor een gezellig kopje koffie of een praatje, maar ook om een potje te biljarten. Dit kan ook op donderdagmiddag van 13.00 uur tot 15.00 uur, de deur staat open voor iedereen.

* Naast deze inloopochtend en -middag staan op 30 en 31 maart twee proeflessen voor Yoga gepland. Op woensdagmorgen 30 maart van 11.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond 31 maart van 19.00 tot 20.00 uur geeft Carolien deze lessen.

* Op dinsdagavond repeteert een zangkoor met de mooie naam New Sound ’78.

* Tevens zijn er EHBO-lessen op maandagavond en woensdagavond en start de Sportief Wandelgroep Zoetermeer met haar activiteiten voor de Vierdaagse van Nijmegen op vrijdag 25 maart om 19.00 uur met een informatieavond Opstapcursus Vierdaagse van Nijmegen.

* Daarnaast wordt er op dinsdagavond ook een bridgecursus gegeven.

De Vlieger staat open voor alle soorten activiteiten voor de wijkbewoners. Zoekt u een ruimte voor een activiteit, bijvoorbeeld, klaverjassen, bridgen, handenarbeid, biljarten, schilderen, et cetera, ga dan langs bij het Wijkcentrum De Vlieger, Groen-blauwlaan 133, 2718 GH Zoetermeer. Kijk voor meer informatie ook even op de website www.wv-devlieger.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Heropening Wijkcentrum De Vlieger door wethouder Ingeborg ter Laak en Don Braad, Vrijdag 4 maart 2022

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-