Schermafbeelding 2022 03 24 om 11.18.50Sanne Klerks van het Happiness Atelier en Dominique Scheenloop-Tas van 'Yoga jij natuurlijk' hebben hun krachten gebundeld en organiseren een retreat dag, special voor vrouw en kind. De retreat ‘ Verbinding in het bijzonder’ draait dan ook om de verbinding van de vrouw en het kind.

Deze eerste samenwerking vindt plaats op 7 mei op de boerderij van de stichting Eigen Wij aan de Voorweg. Een volledige dag van ontspanning waar vooral verbinding tussen moeder of iemand die een moederrol heeft en kind centraal staat. Dit kan ook oma of een tante zijn. Een moment om samen stil te staan, te voelen en de kracht van de verbinding te verstevigen. De dames hebben bewust gekozen om deze retreat vooral de vrouwelijke energie centraal te laten staan. In de toekomst komt er wellicht een retreat voor vader en kind.

De dag wordt gestart met een groepsoefening  waar de deelnemers eerst elkaar leren kennen en alles buiten de dag los laten. Daarna wordt de groep in tweeën gesplitst waarvan een aan de slag gaat bij een yoga workshop en  de andere groep bij een creatieve workshop. In de middag ruilen de groepen van workshop. Door het verdelen in groepen willen de dames er zeker van zijn dat ze iedereen de aandacht kunnen geven.

Cirkel

Tussen de workshops is er een  moeder & kind cirkel en een high tea. De moeder & kind cirkel is een moment waar de deelnemers in 240 F 338348443 HVeIv2kv7TBggUPNCnsVB4XoJq6oe1Dmeen cirkel plaatsnemen en vanuit ontspanning en rust volle aandacht geven aan elkaar en aan zichzelf. Vooral het gevoel en het contact daarmee staat centraal. In de cirkel is er ruimte om door bijvoorbeeld dingen op  te schrijven en het papier te verbranden, het voorval achter je te laten. “De energie en de behoefte van de deelnemers bepaalt wat er in de kring gebeurt of nodig is”, vertelt Sanne. De hapjes van de high tea zijn gebaseerd op de 4 elementen lucht, vuur, water en aarde.  Tijden de high tea geven de dames daar verdere informatie over. De dag wordt als een groep afgesloten.


Klik en plan

 74A05203 1B2B 4A55 8A4B 71B53417EEA2Een idee van Sanne was de aanzet tot deze samenwerking. Sanne: ”Ik wilde heel graag iets betekenen voor moeder en kind in de vorm van een dag. Ik wist dat ik dat niet alleen zou willen doen en heb toen Dominique benaderd. Ik ken Dominique via Eigen Wij, waar zij onder andere yoga lessen geeft. Ik benaderde Dominique met mijn idee en voor ik het wist zaten we aan tafel, hadden we meteen een klik en een plan stond al snel op papier.”

Sanne en Dominique willen vooral dat er verbinding ontstaat en aandacht voor elkaar. Iets wat mensen in deze drukke tijden soms vergeten. Zij hopen met deze dag 'letterlijk' weer even stil te komen staan. En van daaruit met volle aandacht naar elkaar te kunnen kijken,  voelen, samen ervaren en genieten. En door dat aan te bieden als een dag, met activiteiten die elkaar bekrachtigen, willen ze een boost geven aan de verbinding tussen moeder en kind.

 

De dag begint om 11:00 uur en eindigt rond 16:00 uur en is geschikt voor moeders met kinderen  tussen 8 en 12 jaar oud. De prijs voor dit retreat bedraagt € 37,50 per persoon. Er is plaats voor acht koppels voor deze dag.

artikel geschreven door Dorien Luijten.Die naast haar column op pad met koters soms andere leuke projecten tegenkomt waar ze over schrijft.

Dorien Luijten (40 jaar) is getrouwd met Erwin en samen hebben ze 2 kinderen, Anna-Sofia (8 jaar) en Sepp (5 jaar). Dorien is fotografe bij www.foto-konijnenburg.nl en is eigenaresse van Knopie-dopie en Puur & Lief fotografie.

Wil je jezelf aanmelden voor  het retreat op 7 mei, of wil je iemand verrassen met een bijzondere workshop. Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-