Deze week is het de week tegen Racisme & Discriminatie. Een onderwerp dat ook in Zoetermeer belangrijk is. Tijdens deze week organiseren samenwerkingspartners activiteiten met de thema’s: respect, diversiteit en inclusie.

handen in kringWethouder Ter Laak: “Voor racisme en discriminatie is geen enkele plaats in Zoetermeer. Uitsluiting en belediging op basis van welke grond dan ook, is een gif dat verhoudingen tussen mensen en groepen verziekt en mensen uit elkaar drijft. Maar helaas vindt uitsluiting en belediging in Zoetermeer wel plaats.“

De gemeente strijdt tegen racisme en discriminatie door het gesprek aan te jagen en aandacht te blijven vragen voor het tegengaan van discriminatie. In de afgelopen twee jaar is er door verschillende organisaties en andere betrokkenen inzet getoond om zich hiervoor in te zetten. De kerncoalitie Antidiscriminatie is in eerste instantie gevormd door de Gemeente met vijf organisaties: Stichting inclusie en discriminatie betrijding (IdB), Stichting Inter Levensbeschouwelijk Overleg Zoetermeer (I.L.O.Z), Stichting Herdenking Slavernij Verleden (S.H.S.) en Toegankelijkheidsraad Zoetermeer. Dit heeft o.a. geresulteerd in de voorbereiding van burgerconsultatie en vele activiteiten de komende week tegen Racisme & Discriminatie. Het volledige programma vind je op zoetermeerinclusief.nl.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-