unnamed copy copyDojo Hokori Meiyo reisde  zondag 20 maart met 6 vechters af naar Den Haag voor het Open Europese kampioenschap Kyokushinkai Karate georganiseerd door Kamakura. Om na een lange dag met mooie resultaten huiswaarts te keren.

Als eerste van de 6 sporters was Daan aan de beurt, hij liet twee mooie partijen zien. Hierdoor haalde hij de eerste plaats en mocht op het podium het goud in ontvangst nemen. De tweeling Maureen en Cathelijne zaten bij elkaar in de poule en na de andere tegenstandsters uit te hebben geschakeld moesten ze weer tegen elkaar vechten. Ondanks deze moeilijke partij voor beide hebben ze een mooi gevecht laten zien die Maureen won, waardoor ze eerste werd en Cathelijne tweede.

Senna die als derde sporter de mat mocht betreden trof een zwaar gevecht met verlenging, omdat de scheidsrechters niet konden beslissen wie er won. Na de verlenging werd uiteindelijk Senna als winnaar aangewezen. De tegenstandster van Amber gaf goede tegenstand waardoor het een zware partij was. De scheidsrechters vonden uiteindelijk Amber toch de beste. 

Als laatste, aan het eind van de dag, was Shannon aan de beurt. Zij heeft 2 zware partijen gevochten. Waarvan ze de eerste naar zich toe trok en won, maar de tweede, door beslissing van de scheidsrechters, verloor. Hierdoor behaalde ze een mooie derde plaats. Volgende week zaterdag reist het team, weer af naar de grensstreek met België om daar 2 uur gevechtstraining te volgen om zo de volgende keer nog sterker op de mat te verschijnen.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-