geuzendag logoDe organisatie van de Geuzenloop  heeft bekend gemaakt  dat ze voor de Geuzendag 2022 en 2023 de stichting Oosterfaantje hebben gekozen als goed doel. De Geuzendag, die dit jaar alweer voor de 18de maal plaatsvindt, staat in het teken van bewegen. Met de opbrengst steunen zij lokale goede doelen.

“Stichting Oosterfaantje ondersteunt met  voedselhulp  mensen die het (tijdelijk) financieel niet redden om gezonde voeding te kopen. En dan speciaal voor de groep mensen die 'een euro teveel heeft voor de Voedselbank, maar een euro te weinig voor de huur'. Door juist hen te helpen kan er iedere dag een gezonde maaltijd op tafel worden gezet en hoeft er geen kind meer met honger naar school of bed te gaan”, laat de organisatie van de Geuzendag weten op social media. Als er méér voedsel is dan er nodig is, deelt de Stichting dat  uit om verspilling tegen te gaan. Inmiddels worden er alleen al in Zoetermeer 2.600 gezinnen voorzien van voedselhulp door de Stichting.

Road Runners Zoetermeer organiseert op 25 september 2022 voor de 18e keer de Geuzenloop cropped Logo OosterfaantjeZoetermeer. De Geuzendag staat in het teken van bewegen door middel van hardlopen, fietsen wandelen een instawalk en spelen.  De start is op de Pilatusdam in het Dorp, de finish is bijna 200 meter verderop in de Dorpsstraat ter hoogte van CLASS by Jofel. Dit historische centrum van Zoetermeer vormt dé ultieme plek voor de start en finish van de Geuzenloop Zoetermeer. De parkoersen van de 5, 10 en 21,1 kilometer gaan dwars door 'Oud Soetermeer' en 'Nieuw Zoetermeer', met hierin opgenomen het voormalige Floriadeterrein en het Balijbos. De parkoersen van deze drie afstanden zijn door de Atletiekunie gecertificeerd. Voor kinderen tot en met 13 jaar zijn er twee Geusjeslopen. Voor alle afstanden zijn er maximale aantallen startbewijzen beschikbaar: vol = vol!

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-