Bezoekers kunnen weer meedoen aan de maandelijkse rondleiding door de Natuurtuin. Op zondag 27 maart vertellen speciaal opgeleide gidsen van alles over dit unieke stukje groen in het Westerpark. Er wordt om 14.00 verzameld bij de picknicktafel tegenover de plek waar het (afgebrande) Westpunt stond.

Lentewandeling NatuurtuinOp 21 maart begon de astronomische lente. De dag dat de nacht en dag even lang zijn. Vanaf die datum gaan we echt naar de zomer toe. De natuur begint een groei- en bloeispurt. De bomen en struiken zijn nu nog grotendeels kaal, maar over een paar weken kunnen we niet meer door het groen heen kijken. Een bijzonder moment om de Natuurtuin te bezoeken. Zoals iedere vierde zondag van maand kan dit komende zondag ook weer onder begeleiding van deskundige en enthousiaste gidsen.

Zij vertellen u niet alleen over het ‘hoe en waarom’ van de Natuurtuin, maar ook wat er op het ogenblik groeit en bloeit – dat is al heel veel – en hoe vrijwilligers dankzij hun onderhoudswerk de tuin open en toegankelijk houden. Vrijwilligers die regelmatig komen, maar ook zijn er die een of twee keer per jaar meedoen zoals op 12 maart met NLdoet en collega’s van de Knotgroep Meer en Woud, die zich belasten met het zware zaag- en snoeiwerk. Op NLdoet waren zelfs enkele Amerikaans studenten van de partij.

De Natuurtuin wordt inmiddels gekleurd door een variëteit van gele voorjaarsbloemen zoals de Slanke sleutelbloem,  Klein hoefblad, Gele kornoelje en narcissen. Ook andere planten steken hun bloeiende kopjes op.

De wandeling die ruim een uur duurt is gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom. Ingang Westerpark via de Turfberg. De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van  rolstoelen. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken.  Honden zijn niet toegelaten.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-