LIALOPHOTOGRAPHY1Dorien Luijten en haar kinderen Anna-Sofia (8) en Sepp (5) kiezen regelmatig een leuke activiteit uit, trekken eropuit en vertellen ons er alles over. Deze keer gingen ze naar het Happiness Atelier.

Sanne Vinkestijn van het Happiness Atelier geeft creatieve workshops voor Moeder & kind op de boerderij van Eigen Wij. Samen met Anna-Sofia en Sepp ben ik naar de eerste twee sessies geweest. In principe richt Sanne zich op kinderen vanaf 8 jaar want Sepp is eigenlijk te jong voor een dergelijke workshop. Sanne merkt dat inwoners van Zoetermeer op zoek zijn naar verbinding, terug naar de basis en zichzelf willen leren kennen. Sanne Vinkestijn is iemand die andere mensen helpt, maar ook graag creatief bezig is. Dat was de inspiratie voor de start van het atelier.

Met je ogen dicht

De ochtend begon met een meditatie oefening. De eerste workshop mochten we tekenen met onze ogen dicht op muziek en de tweede keer tekenden we een hoofd waarin we konden tekenen of schrijven wat er in ons hoofd zat.  Het gaat er om dat je begint met terug bij jezelf te komen, het hier en het nu. Daarna kregen we een opdracht om samen iets te kleien,  maar Anna-Sofia deed het liever alleen. Sepp had wel wat hulp nodig maar hij vond het vooral heerlijk om de klei door zijn vingers te laten glijden. Bij de tweede workshop mochten we na de meditatie schilderen. We kregen allemaal een leeg canvas en we mochten ons helemaal laten gaan. Helaas vond Anna-Sofia haar schilderij niet mooi dus heb ik haar geholpen door het hele doek weer wit te schilderen. Daarna heeft ze er een prachtig landschap overheen geverfd.

Sanne heeft door haar werk gemerkt dat veel vrouwen onzeker zijn maar ook veel beperkende overtuigingen hebben. Daarom wil zij alle HA6WS2vrouwen helpen om hun eigen kracht weer te kunnen vinden. Ze vertelde dat veel van dit soort beperkende overtuigingen ontstaan in de kindertijd en daarom bied ze ook weerbaarheidstrainingen aan voor kinderen zodat zij deze niet mee hoeven te nemen naar de toekomst.

De Moeder & Kind workshops vinden plaats op de laatste zondagochtend van maand:
27 maart: Dit ben ik en dit ben jij! (Kleien/Schilderen)
24 april: Onze krachten (Krachtstok maken)
29 mei: Schilderen vanuit gevoel (Schilderen)
26 juni: Als ik een dier was dan... (Schilderen, Tekenen/Scheuren/Knippen)

Voor een Moeder & Kind workshop van twee uur,  inclusief alle materialen,  betaal je € 19,50 per koppel. Er is plaats voor zes koppels voor de Moeder & Kind workshop. Het Atelier vindt je op: Eigen Wij, Voorweg 112

Dorien Luijten (40 jaar) is getrouwd met Erwin en samen hebben ze 2 kinderen, Anna-Sofia (8 jaar) en Sepp (5 jaar). Dorien is fotografe bij www.foto-konijnenburg.nl en is eigenaresse van Knopie-dopie en Puur & Lief fotografie.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-