Jamie-Lee van Kleef, de eigenaresse van Brasserie Plein 23 aan het Stadshuisplein heeft haar zaak verkocht. Zes jaar geleden ging zij van start met 'Broodje voor onderweg' en vlak voor de eerste coronagolf opende haar 'Plein 23'. "Ik ben er klaar mee", schrijft zij.

 terras 3
 Jamie-Lee dansend bij heropening na corona, juni 2021

 

Voor een ondernemer in hart en nieren is de keuze om je zaak te verkopen nooit een gemakkelijke keus. Voor Jamie-Lee heeft het met Plein 23 nooit echt meegezeten. Na slechts een paar dagen geopend te zijn, moest zij gedwongen dicht door de eerste lock-down. De vaste waarde in haar zaak waren de broodjes voor de lunch. Al in de tijd dat zij BVO (Broodje voor onderweg) had in de passage, groeide haar faam als 'broodjesmaker'. Dit had in haar zaak Plein 23 zo moeten doorgroeien, maar het liep anders. Haar zo populaire broodjes werden veel minder gekocht omdat de meeste ambtenaren thuis moesten werken. 

Na de coronamaatregelen, kwamen de vaste klanten terug en ook de feesten met live zang. Op haar persoonlijke Facebook laat Jamie-Lee weten dat ze niet failliet is. Dit om roddels te voorkomen. Zij heeft haar zaak verkocht omdat zij gezinsuitbreiding krijgt en daar tijd en aandacht voor wil hebben. Ook geeft zij aan dat zij het leven als ondernemer zwaar vindt. "Ik ben er klaar mee", schrijf zij. Toch gaat ze niet stilletjes weg.

Niet zonder afscheid

Op 26 maart is er 'De laatste ronde', een afscheidsfeest met live muziek. Hiermee komt voor Jamie-Lee een einde aan zes jaar ondernemerschap. Of zij ooit terug keert in het ondernemersvak weet zij nog niet. De artiesten Jamie Young en Dj Kevin Montana komen de sfeer maken bij dit afscheid.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-