daltondag edelsteen 2Eén keer per jaar wordt rondom de verjaardag van de grondlegster van het Daltononderwijs, Helen Parkhurst, een Nationale Daltondag georganiseerd. IKC De Edelsteen vierde Nationale Daltondag op donderdag 17 maart.

Niet alleen het daltononderwijs van IKC De Edelsteen werd op deze dag in het zonnetje gezet, er werden ook twee bijzondere prestaties gevierd. De daltonlicentie voor zowel opvang als onderwijs en het predicaat Excellente school. Duo Plumeau en tovenaar Faffa (All-in One) waren erbij en zorgden voor een fantastische dag voor alle kinderen van het IKC.

In het jaar 2000 werd De Edelsteen een Daltonschool en sinds 2015 vormen opvang en onderwijs een IKC. Dit schooljaar is de daltonkwaliteit op het IKC beoordeeld en het visitatieteam van De Nederlandse Daltonvereniging heeft geconcludeerd dat de daltonwerkwijze van het IKC aan alle kwaliteitseisen voldoet. IKC De Edelsteen heeft de daltonlicentie gekregen voor zowel opvang als onderwijs. De Edelsteen mag zich nu officieel een ‘Dalton IKC’ noemen.

 daltondag edelsteen 1  daltondag edelsteen 3



Het onderwijs van IKC De Edelsteen heeft bovendien op 24 januari voor de tweede keer het predicaat ‘Excellente School voor primair onderwijs’ gekregen. Het predicaat Excellente School is een predicaat voor scholen met bijzondere kwaliteiten en voor scholen die uitblinken in een specifiek excellentieprofiel. IKC De Edelsteen blinkt uit in het ontwikkelen van zelfstandigheid en het groeien in eigenaarschap van de kinderen. Het was dus volop feest in een supergezellige sfeer.

Deze twee prestaties werden gevierd met leuke shows van Duo Plumeau en tovenaar Faffa en met gezellige activiteiten in de groepen en op het schoolplein. De kinderen en leerkrachten hebben enorm genoten.

Door: Wendy Harteveld en Victor van der Bom

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-