charissa stembureauHet stembureau in het Stadhuis-Forum is toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen, maar ook voor mensen die niet goed kunnen zien of horen. Voor dove en slechthorende mensen was gebarendeskundige Charissa Bol beschikbaar, die in gebarentaal uitleg kon geven.

Charissa Bol, van stichting WeZoDo (Welzijn Zorg Doven Zoetermeer) is zelf doof en weet hoe belangrijk het is om dove en slechthorende mensen in hun eigen taal, gebarentaal, welkom te heten en uitleg te kunnen geven. Zij hielp daarom mee als vrijwilliger op het stembureau in het Stadhuis-Forum en maakte een aantal doven uit Zoetermeer wegwijs in het stemlokaal.

Blinde en slechtziende mensen kunnen in ditzelfde stembureau zelfstandig stemmen met behulp van een stemmal en soundbox. Met behulp van de soundbox kunnen alle namen van de partijen en verkiesbare kandidaten worden voorgelezen, waarna gestemd kan worden met de stemmal. Hierop staan in braille en voelbare cijfers de partijen aangegeven, via de stemmal kan het vakje opgezocht worden van de kandidaat waarop je wil stemmen.

Alle Zoetermeerse politieke partijen vindt u ook op onze Verkiezingenpagina: Gemeenteraads-verkiezingen-2022

-advertenties-

-goede doel-