Dag twee 17Eigenlijk had de 50ste Avond4daagse Zoetermeer al in 2020 van start moeten gaan, maar toen stak corona een spaak in het wiel. Ook in 2021 moest gekozen worden voor een individuele manier van wandelen, maar dit jaar start de Avond4daagse weer traditioneel op de Markt.

Op maandag 30 mei gaat het dan eindelijk gebeuren: de start voor de vijftigste keer op de Markt. Tot en met 2 juni komen kinderen en ouders weer massaal in beweging voor vier avonden achter elkaar lekker samen wandelen. Alle basisscholen hebben ondertussen de eerste nieuwsbrief ontvangen. Weliswaar later dan ze gewend zijn, maar de lockdown is nog niet zo heel lang geleden opgeheven, waardoor ook het definitieve besluit om los te gaan wat later is genomen. Maar nu gaat het organisatieteam er dan ook vol voor.
Het belooft dit jaar een extra leuk wandelfeest te worden, met veel muziek en vooral ook kleur. Aan de scholen is gevraagd om hun wandelgroepen elke avond in een andere kleur uit te dossen, respectievelijk rood, wit, blauw en oranje. Ook dit jaar staat de A4D-wisselbokaal klaar om te worden uitgereikt. De jury bepaalt welke school die dit jaar gaat verdienen. Welke school kleurt zich elke avond het mooist, heeft de leukste uitstraling, toont het meeste enthousiasme, en gedraagt zich het meest milieubewust door geen afval onderweg rond te strooien?
Op de laatste avond lopen de wandelaars onder muzikale begeleiding van muziekkorpsen het laatste stukje door het Stadshart naar de finish. Daar vindt het traditionele slotfeest plaats, waarvoor in het kader van deze jubileumeditie flink extra wordt uitgepakt met muziek, speelkussens, en andere stands met leuke activiteiten.

 

Online inschrijving

De online inschrijving is mogelijk vanaf 17 maart op de website www.avondvierdaagse zoetermeer.nl. Online inschrijven kan tot en met 30 april en kost €5,- per deelnemer. Ná 30 april kunnen deelnemers alleen nog op de eerste wandelavond inschrijven bij het startbureau op de Markt. Dan kost deelname €6,-. Houders van de Zoetermeerpas kunnen helaas niet online inschrijven. Zij dienen zich ook in te schrijven op het startbureau, betalen €1,- zelf en krijgen €4,- korting met de pas.

 

Vrijwilligers

Ook dit jaar zetten enkele tientallen vrijwilligers zich in om het wandelevenement perfect te laten verlopen. Maar ook dit jaar kan de organisatie nog steeds extra vrijwilligers gebruiken om in te zetten voor verkeersregeling, bemensing van het startbureau en andere hand- en
spandiensten. Wie geïnteresseerd is kan zich aanmelden of meer informatie vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-