20220313 29630De fontein op het Promenadeplein in het Stadshart is maandagmiddag feestelijk geopend. Wethouder Paalvast, Unibail Rodamco Westfield en Bunnik Groep openden samen het nieuwe plein, wat de afsluiting van de upgrade van het Stadshart betekent.

Op het Promenadeplein, het plein tussen de Hema en C&A, is een geheel nieuwe bestrating aangebracht met grote lichte tegels. In het midden van het plein is de fontein in de grond verzonken. Wethouder Paalvast: “De fontein kan niet alleen aan of uit, maar heeft verschillende programma’s. Per spuitkanaaltje kan worden ingesteld hoe hoog en hoe vaak deze water spuit. In de zomer kunnen we ook het programma ‘bedriegertjes’ aan zetten, dan lijkt een waterstraal uit te gaan en komt er korte tijd later toch weer water uit. Vooral kinderen vinden het fantastisch om daarmee te spelen!”
Al was het niet heel warm weer bij de opening, enkele kinderen lieten zich toch met veel plezier nat spuiten door de waterstralen. Het is ook heel leuk om hier tussendoor te rennen!
Het water in de fontein spoelt weer terug naar het centrale bassin, waar het water onder de grond gereinigd en weer hergebruikt wordt. De uiterste rand van de fontein heeft nog een extra Zoetermeers tintje: deze is gemaakt in de vorm van de Zoetermeerse Meerpolder.

 20220313 29632  20220313 29643

 800.000 nieuwe stenen

Frank Mollenhof, directeur Bunnik Groep: “Op wat laatste puntjes na, zoals wat leuningen, is de upgrade van het Stadshart nu afgerond! Een hele uitdaging, ook omdat alle winkels altijd bereikbaar moesten blijven. In totaal hebben we 800.000 nieuwe stenen geplaatst.”

De upgrade van het Stadshart, waarbij onder meer nieuwe bestrating werd aangebracht en de winkels werden uitgebreid met arcades, begon in september 2020. Bart van Twillert, Unibail Rodamco Westfield: “Het Stadshart is weer een heel stuk mooier geworden met deze upgrade! Het winkelcentrum draait goed en laat nu de coronamaatregelen afgelopen zijn, weer een stijgende lijn zien. We zien nu al omzetten op het niveau van vóór de coronacrisis, dus dat gaat heel goed!”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-