20220313 29616

Wethouder Ter Laak en Patricia Munster met het eerste exemplaar


Het eerste exemplaar van het boek ‘Je bent niet alleen!’ werd maandag 14 maart overhandigd aan wethouder Zorg, Welzijn, Sport en Verenigingen, Ingeborg ter Laak. In het boek zijn verhalen opgetekend van Zoetermeerders over het gevoel van eenzaamheid om zo eenzaamheid bespreekbaar te maken.

Het boek maakt onderdeel uit van de culturele aandacht voor eenzaamheid in Zoetermeer en is geschreven en gefotografeerd door Zoetermeerse fotografe Patricia Munster. In het boek lees je de verhalen van ruim twintig Zoetermeerders, in de leeftijd van 17 tot en met 89 jaar. Stadsgenoten die op uiteenlopende manieren eenzaamheid voelen of hebben gevoeld. Zij vertellen hoe zij met eenzaamheid omgaan en wat het hen gebracht heeft. In alle verhalen klinkt één boodschap heel duidelijk door: jij bent aan zet om eenzaamheid te doorbreken. Eenzaamheid ga je te lijf door de eerste stap te zetten.

 20220313 29614  20220313 29618


Patricia Munster: “Ik ben fotografe en wel gewend om portretten te maken van mensen, maar werd echt geraakt door de soms best heftige verhalen van deze mensen. Het waren heel indringende en intieme gesprekken waarbij veel emotie om de hoek kwam kijken. Ook van mijzelf! Maar ik merkte dat ik na het horen van het verhaal, heel goed wist hoe ik iemand het beste op de foto kon zetten. Zo zijn het allemaal heel krachtige portretten geworden.”

Eén van de Zoetermeerders die in het boek geportretteerd worden is Yorick, hij maakte voor de opening een speciale rap over eenzaamheid.

De boekjes zijn vanaf 14 maart gratis af te halen bij Bibliotheek Forum. Daarnaast is de hele maand maart een expositie geopend met de foto's uit het boek te bezoeken in Café Max in de Bibliotheek-Forum.
Het boekje ‘Je bent niet alleen!’ is een project van Wijck, in samenwerking met de gemeente Zoetermeer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-