woondek meerzicht alberts 60jr vMax van Huut van het architectenbureau Alberts & Van Huut geeft 22 maart een lezing in de commissiezaal van het Stadhuis Forum. Van Huut vertelt tijdens de lezing over de beeldbepalende Zoetermeerse, andere bekende én huidige projecten van zijn bureau.

Dit architectenbureau werd landelijk bekend door het ontwerp van het voormalige hoofdkantoor van de NMB-bank (thans ING) in Amsterdam en het Gasunie kantoor in Groningen. In Zoetermeer ontwierpen zij de experimentele Woondekken, het gesloopte wijkcentrum in Meerzicht en de Hovenbuurt in Buytenwegh, waar na de bouw in 1975 veel buitenlandse experts kwamen kijken.

Max van Huut vertelt tijdens de lezing op 22 maart 2022 over de beeldbepalende Zoetermeerse, andere bekende én huidige projecten van zijn bureau. David Sonntag (Academie van Bouwkunst Rotterdam) bestudeerde voor zijn studie de Hovenbuurt en laat zien hoe de kwaliteiten van die buurt vandaag de dag ervaren worden. De lezing wordt georganiseerd door het ArchitectuurPunt Zoetermeer en kan worden bijgewoond in de commissiezaal van het Stadhuis Forum en is ook online te volgen.

De kunst van welzijn

Alberts & Van Huut heeft een uitgesproken kijk op architectuur. Zij geloven dat de individuele mens maximaal tot zijn recht komt als hij (m/v) zich thuis voelt op en verbonden voelt met een plek waar hij werkt, woont of verblijft. Daarom schenken zij de volle aandacht aan de optimale balans tussen de toekomstige gebruiker en de drukke wereld waarin hij/zij zich dagelijks bevindt. Door deze balans kan de gebruiker zich beter ontwikkelen. Vanuit de kunst van welzijn creëren zij gebouwen met hoogwaardige, fijne materialen en mooie vormgeving. Daardoor zijn de gebouwen ook toekomstbestendig.

“Mensen die langs een meanderende rivier wandelen, komen tot rust omdat er veel te ervaren is. Het verschil tussen de oevers, het licht, het is steeds anders. Vergelijk dat met een eindeloos recht kanaal. Zeer functioneel, maar er valt niets aan te beleven…”, aldus Van Huut.

ZTMR 60jr NT BLAUW RGBAanmelden voor de lezing kan via de website van het ArchitectuurPunt Zoetermeer: https://www.architectuurpuntzoetermeer.nl/agenda/beeldbepalende-architecten-online-lezing-01-alberts-en-van-huut

Datum: dinsdag 22 maart 2022, van 19.30 - 21.00 uur (zaal open 19.15 uur, stream open 19.25 uur) in de Commissiezaal van het Stadhuis Forum, Stadhuisplein 1 Zoetermeer

Deze (online) stadslezing is onderdeel van jubileumjaar Zoetermeer 60 jaar New Town.

-advertenties-

-goede doel-