kom naar buiten bus2Samen met organisaties in de wijken organiseren de gemeente Zoetermeer en Buurtwerk ‘Kom naar buiten’. Met als doel: ontmoeten, luisteren en verbinden na de lastige coronatijd die een groot effect had op sociale contacten en activiteiten.

Burgemeester Michel Bezuijen: “We hebben er met elkaar lang naar uitgekeken, de versoepeling van de coronamaatregelen. Met het mooie lenteweer op komst organiseert de gemeente samen met inwoners ‘Kom naar buiten’. In de stad en in uw wijk zijn leuke activiteiten waarbij u aan kunt sluiten. Doe mee aan een van de activiteiten of kom gewoon langs voor een goed gesprek. Even lekker de deur uit. Geniet ervan en ‘Kom naar buiten!’”

 

Pop-up terras in de wijken

Tot en met september 2022 gaat ‘Kom naar buiten’ meer dan 40 keer de wijken in met een speciale ‘Kom naar buiten’ bus! Er is een pop-up terras aanwezig waar inwoners terecht kunnen voor een drankje, om elkaar te ontmoeten en om het gesprek aan te gaan. Naast de ‘Kom naar buiten’ bus en het pop-up terras worden er ook activiteiten georganiseerd. Denk aan sport-, spel- of cultuuractiviteiten.

 

Verhalen ophalen en hulp bieden

Naast alle leuke activiteiten, is ‘Kom naar buiten’ er ook voor inwoners die hulp nodig hebben om de draad weer op te pakken na deze moeilijke periode. Medewerkers van de gemeente, van Buurtwerk en van organisaties in de wijk zijn aanwezig om eventuele vragen van inwoners te beantwoorden en hen verder te helpen waar dit nodig is.

 

Eerste activiteit op 12 maart

De eerste activiteit vindt plaats op zaterdag 12 maart in Oosterheem. Op deze dag zijn er op drie plekken in Oosterheem een schoonmaakacties. Na afloop komt iedereen samen om pannenkoeken te eten. De ‘Kom naar buiten’ bus is ook aanwezig.

Kijk voor meer informatie en voor alle aankomende activiteiten op www.zoetermeer.nl/komnaarbuiten.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-