20220305 29498De operette 'Im Weissen Rössl' van Operette stichting Cantiamo werd twee jaar lang uitgesteld, maar alle leden van de stichting zijn nog steeds volop gemotiveerd om de operette op te voeren. Op 9 en 10 april zijn zij te zien in het Stadstheater met de langverwachte operette.

20220305 29512In april 2019 werd begonnen met de eerste voorbereidingen voor de operette 'Im Weissen Rössl', het uitzoeken van de muziek en het opnemen van de koorstukken. Daarna volgde een jaar van repetities en was de operette nagenoeg klaar voor het optreden toen in maart 2020 alles afgeblazen moest worden vanwege de coronapandemie. Ook in 2021 bleek het niet mogelijk om de voorstelling te houden en zo werd al snel gekeken naar april 2022.
John van Santen, voorzitter van Cantiamo: “Alles, álles staat al twee jaar klaar, kleding, decor, attributen. We zijn blij dat we nu eindelijk weer mogen! We hebben deze twee jaar zo goed en kwaad als het ging door gerepeteerd, als was dat soms lastig toen we niet bij elkaar mochten komen. Maar we wilden dit project absoluut nog uitvoeren en zijn nog net zo gemotiveerd om een fantastische voorstelling te maken als in het begin!”

 20220305 29478  20220305 29521


'Im Weissen Rössl'

cantiamoDe operette 'Im Weissen Rössl' heeft heel veel heel bekende melodieën en liedjes, zoals bijvoorbeeld de Radetzky mars. John van Santen: “Het zijn niet direct meezingers, omdat de tekst in het Duits is, maar de melodie is vaak wél heel erg bekend!” Alle liedjes worden in het Duits gezongen, zoals de oorspronkelijke operette, maar de gesproken tekst tijdens de musical is in het Nederlands, zodat het verhaal voor iedereen goed te volgen is. De operette, van componist Ralph Benatzky gaat over de hoofdkelner van de herberg 'Im Weissen Rössl', die smoorverliefd is op de eigenaresse van de herberg , een vastberaden jonge vrouw die in eerste instantie alleen oog heeft voor een van haar vaste gasten.


De operette wordt live begeleid door het Cantiamo orkest en staat onder leiding van dirigent en muzikaal leider Robert Kops.
Kaarten zijn te verkrijgen via het Stadstheater.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-