vlag halfstokDe gemeente heeft de afgelopen dagen heel veel telefoontjes en mail gehad van mensen met vragen over de ontwikkelingen in Oekraïne. Om antwoord te kunnen geven op veelgestelde vragen, is op de website een pagina over Oekraïne gemaakt: www.zoetermeer.nl/oekraine

Hierop staat onder andere aangegeven hoe mensen zich kunnen aanmelden als zij een woonruimte beschikbaar hebben, maar ook informatie over Vluchtelingenwerk Nederland en financiële regelingen. De ontwikkelingen in Oekraïne gaan in een razendsnel tempo en de website zal steeds geactualiseerd worden.

Het is nog niet duidelijk of de gemeente centraal vluchtelingen zal gaan helpen, wel is het natuurlijk mogelijk dat Zoetermeerders zelf een vluchteling in huis nemen en meedoen aan een actie. Inwoners die vluchtelingen willen opvangen kunnen zich opgeven bij TakecareB&B.

Ook op de pagina Steun Oekraïense vluchtelingen (vluchtelingenwerk.nl) vindt u verschillende mogelijkheden waarop u hulp kunt bieden. 

 

E-mailadres voor vragen over Oekraïne

U kunt uw vragen over de situatie in Oekraïne en de mogelijkheden om hulp te bieden, stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De gemeente probeert uw e-mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden. Er komen echter veel vragen binnen en op een groot aantal daarvan kan een antwoord niet meteen gegeven worden omdat deze moeten worden uitgezocht.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-