Graffiti Ukraine wall full

Verschillende graffiti artiesten uit Zoetermeer zagen dat er over de hele wereld kunstwerken werden gespoten tegen de oorlog in Oekraïne. Hierop besloot Urban Art Studio om een graffiti jam te organiseren om zo de Oekraïners een hart onder de riem te steken.

 Graffiti Actionshot    Graffiti Maedist
Werk in uitvoering   Maedist

Een 'Jam' is een spuitsessie waarin meerdere graffiti artiesten een stukje muur beschilderen. De Urban Art Studio raakte geïnspireerd door de wereldwijde boodschap die artiesten geven, tegen de oorlog. 
In de graffiti tunnel aan het Boerhaavepad in Meerzicht maakten acht artiesten hun 'statement' tegen de oorlog. Deze kunstenaars werken onder artiestennaam, zoals Maedist, Maestro, Sterk en Juk. Alle werken die zij in de tunnel maakten, hadden de kleuren van de Oekraïense vlag. 

 Graffiti Sterk Juk  Graffiti_Klash-Tres.jpg
 Sterk-Juk  Klash en Tres



Graffiti Maestrograffiti no war anywhere ever againDe foto's gaan inmiddels online viraal. De boodschap is duidelijk; 'nooit meer oorlog'. In een hoekje staat de tekst: 'No more war, anywhere, ever again'. Opvallend is de afbeelding van een gezicht die op het eerste gezicht op Poetin lijkt, maar als je goed kijk ook de snor en het haar van Hitler heeft. De tekst ernaast spreekt voor zich: 'Beste Putin, later wij de tijd versnellen naar het moment dat jij jezelf van het leven beroofd in een bunker (vrij vertaald)'. Het punt is gemaakt.


Foto's door de artiesten zelf aangeleverd

-advertenties-

-goede doel-