schoolschrijver1

Raadslid Yvonne Bink met schoolschrijfster Marte Jongbloed


‘Elk kind taalsterk,’ is het motto van Stichting De Schoolschrijver en dat sluit naadloos aan bij de ambities van basisschool Yunus Emre-IKC De Vijf Pilaren in Buytenwegh. Daarom haalt De Vijf Pilaren een schoolschrijver in huis die de komende maanden in alle groepen les komt geven.

 schoolschrijver2  schoolschrijver3


schoolschrijver4Schoolschrijver Marte Jongbloed zal wekelijks met de leerlingen gaan lezen, schrijven, praten en tekenen. Verhalen delen en taalpret ervaren is daarbij het uitgangspunt. Ouahiba Sialiti, directeur Yunus Emre IKC De Vijf Pilaren: “Als kinderen veel lezen en zelf ook veel gaan schrijven, worden ze niet alleen beter in taal. Kinderen profiteren ook bij alle andere vakken van een betere taalvaardigheid!”

De leerlingen zijn met de aftrap van de Nationale Voorleesdagen dan ook geïnspireerd om meer zelf te lezen en zelf te schrijven. De programma’s van Stichting de Schoolschrijver bestaan al ruim 12 jaar en zijn zeer succesvol. Schoolschrijfster Marte Jongbloed, die twee keer de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury gewonnen heeft met haar boeken over Herre, is o.a. bekend van haar boeken over Vinnie & Flos en haar hilarische serie over Wies en oma Wisse.
Het traject van De Schoolschrijver op Yunus Emre-IKC De Vijf Pilaren werd op woensdag 23 februari feestelijk geopend door raadslid Yvonne Bink-Winterkamp van Zoetermeer Vooruit. Yvonne gaf Marte de sjerp van ‘schoolschrijver’, waarna de schrijfster officieel aan de slag kon met de verhalen van de kinderen.

Foto's door: John Slotboom

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-