Stichting Eigen Wij kreeg, zoals ze zelf zeggen: 'Bezoek van Eunice'. Meerdere dakpannen waaiden van het dak. Maar daar bleef het niet bij. Franklin bracht daarna bakken water naar binnen. Even konden er geen activiteiten worden georganiseerd.

 eigen wij zeil op de vloer van de zolder  eigen wij dakpan in de goot  wigen wij dakpannen van het dak copy
Zeil op de vloer Dakpan in de goot 40 dakpannen weg



In het oude pand aan de Voorweg, in het verleden boerderij Rozenburg, kon stichting Eigen Wij even niet de activiteiten geven die zij wilden. Storm Eunice heeft dakpannen van het dak geblazen, waardoor er een gat in het dak is ontstaan. De regen van de storm Franklin heeft ervoor gezorgd dat er veel water naar binnen is gekomen. Er zijn hele stukken met blauw zeil afgezet om het water op te vangen, maar even leek het 'dweilen met de kraan open'. Uiteindelijk zijn er 40 dakpannen van het dak afgewaaid. "Je kon door het dak de sterren zien", zo schrijft Eigen Wij op hun Facebook.

eigen_Wij_water_op_de_vloer_copy.jpgInmiddels zijn vandaag de dakpannen recht gelegd en kan het niet meer inregenen. Verschillende vrijwilligers zijn druk bezig geweest met opruimen en dweilen, zodat woensdag 23 februari iedereen weer welkom is voor het vaste inloopuurtje van 10.00 tot 12.00 uur voor gratis koffie of thee. Bestuur en de vaste vrijwilligers zijn blij dat alle activiteiten morgen weer gewoon kunnen plaatsvinden. 

Vrijwilligerscoördinator Lisette Piket zit niet bij de pakken neer en zegt: "Nu regent het alleen nog buiten en niet meer in ons pand. Wij kijken weer vooruit naar onze activiteiten."

Nu is het wachten op de nieuwe dakpannen, want deze moeten besteld worden. Door de verschillende stormen is er tekort aan dakbedekking en is niet duidelijk wanneer de fabriek de dakpannen kan leveren. 

 Foto: Lekkage tot op begane grond

-advertenties-

-goede doel-