Aan de Luxemburglaan en het Zalkerbos kan dit jaar de bouw van 180 appartementen starten. Ze zijn onderdeel van de Versnellingsagenda, die in 2018 is vastgesteld door de gemeenteraad. Het zijn de eerste projecten van de Versnellingsagenda die gebouwd gaan worden.

De omgevingsvergunningen zijn verleend en onlangs zijn de bestemmingsplannen onherroepelijk geworden. “Deze 180 woningen leveren een grote bijdrage aan de bijna 1.000 woningen in Zoetermeer die momenteel in aanbouw zijn of waarvan de bouw dit jaar nog start”, zegt wethouder Paalvast (Wonen). “Het past bij de ambitie van de stad om in de komende 10 tot 15 jaar minimaal 700 woningen per jaar te bouwen en dat is hard nodig.”

Artist impression 70Lux Luxemburglaan 2 10 BinnenstadLuxemburglaan 2-10, 70LUX
Ontwikkelaar De Maese Woningen gaat op de hoek van de Luxemburglaan en de Europaweg 134 appartementen bouwen. Het huidige kantoorgebouw wordt gesloopt. Er komen zowel huur- als koopwoningen, met een parkeergarage voor de bewoners in het gebouw. Het appartementengebouw wordt 70 meter hoog en heeft 23 verdiepingen. Op de begane grond komen commerciële units.

Artist impression Ikaros Zalkerbos 1 MeerzichtZalkerbos 1, Ikaros
Ontwikkelaar Chronos realiseert 46 koopappartementen voor empty-nesters in een gebouw van 10 verdiepingen aan het Zalkerbos op het terrein van de autodealer. Op de begane grond wordt een ontmoetingsruimte gerealiseerd voor de bewoners. Bewoners en bezoekers parkeren op het eigen terrein. De huidige garage zal worden gesloopt.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-