Tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen stemt Zoetermeer op 16 maart ook voor het Afvalreferendum. Wij vroegen voor- en tegenstanders van het gemeentelijk afvalbeleid naar hun mening, vandaag: Bronscheiding of nascheiding?

afval neutraal

Het plan in het Afvalbeleid:

De gemeente wil inzetten op bronscheiding, iedereen houdt plastic, blik en drinkpakken apart en gooit dat weg in een aparte container. Bij nascheiding gooit iedereen plastic, blik en drinkpakken bij het gewone afval en dat wordt er dan later door een bedrijf uitgehaald.

Er komt een onderzoek over het scheiden van plastic, blik en drinkpakken. Afhankelijk van de uitkomst van dat onderzoek komen er extra ondergrondse containers om het plastic, blik en de drinkpakken in te verzamelen voor die huishoudens (Zoetermeerders/gezinnen) die nu hun afval weggooien in ondergrondse containers.

 

Reacties van Zoetermeerders:

Nascheiding:
Bartje ziet meer in nascheiding: “Bronscheiding is echt achterhaald. Scheiden bij het afvalverwerking bedrijf is vele malen effectiever, beter voor milieu en goedkoper.”

Bronscheiding:
Karel: “Als je zelf je afval scheidt, ben je je veel meer bewust van wat je allemaal weggooit. Iedereen moet meehelpen voor het milieu en het scheiden van afval hoort daar gewoon bij.”

Video: Zoetermeer Actief

In ons 'overzicht Afval artikelen' leest u alles over het referendum over het Afvalbeleid: Overzicht-afval-artikelen

Alle filmpjes over het afvalreferendum vindt u hier: 2022/afvalreferendum

-advertenties-

-goede doel-