Juf Mieke 1Vrijdag 18 februari hebben de leerlingen van basisschool De Jacobsvlinder afscheid genomen van hun lieve juf Mieke van Leeuwen. Juf Mieke mocht langs alle groepen gaan, waar ze door leerlingen en leerkrachten werd toegezongen en toegesproken.

Met het zingen van lieve liedjes, het voordragen van ‘het ABC van Mieke’ en het geven van mooie cadeaus hebben de leerlingen stilgestaan bij haar vertrek en hoe erg ze gemist zal gaan worden. Na schooltijd was er voor genodigden tijd om afscheid te nemen.

Juf MiekeNa 38 jaar voor Unicoz gewerkt te hebben, gaat juf Mieke nu met welverdiend pensioen. In 1975 is zij begonnen aan De Kleuterhaven. Na vijf jaar vertrok zij naar Duitsland om zeven jaar later terug te keren naar basisschool De Christinaschool. De Christinaschool werd na een fusie de Bernhardschool en deze veranderde weer later in de huidige naam: De Jacobsvlinder.

Met hart voor school, collega's en leerlingen stond juf Mieke altijd voor iedereen klaar. Daarnaast heeft zij ervoor gezorgd dat De Jacobsvlinder als eerste school in Haaglanden het vignet Gezonde School kreeg. Zelfs nu juf Mieke met pensioen is, blijft haar inzet voor de school duidelijk zichtbaar, want dankzij haar heeft de school een watertapkraan en werd melk en fruit op school structureel mogelijk. Binnenkort komt daar het binnen-teeltsysteem van Growwizzkid bij en ook heeft zij de best lopende ouderkamer van Zoetermeer vormgegeven. Basisschool De Jacobsvlinder is juf Mieke dankbaar voor haar tomeloze inzet en geduld en er zal nog veel gebruikgemaakt worden van haar ‘erfenis'.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-