‘Vertelcafé Laat je horen!’ is een nieuw initiatief van de Herberg van de Muze en de Vertelkring Zoetermeer, die tevens deel uitmaken van het Vertelcollectief. Het Vertelcollectief werkt samen met CKC&partners, de locatie waar de eerste edities van ‘Vertelcafé laat je horen’ zullen worden gepresenteerd.

De Herberg van de Muze is onder meer bekend van de serie 'Tijd voor een verhaal’, de verhalenserie voor kinderen die vanaf december 2021 op Zoetermeer Actief was te zien. De Vertelkring Zoetermeer is een oefenpodium voor verhalenvertellers, deelnemers daaraan zijn ook van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor het Vertelcafé.

Het nieuwe initiatief, het Vertelcafé, is bestemd voor volwassenen en omvat een open podium en een gastverteller. De avond wordt geopend door Janneke Tanja, eveneens bekend van het Vertelcollectief, die tevens de onderdelen aan elkaar praat. Daarna volgt een gastverteller, die wat meer tijd ter beschikking heeft, om vervolgens te worden opgevolgd door 5 blokjes van 10 minuten, in te vullen door artiesten of groepen.

Op het open podium wordt vertellers, dichters, zangers, muzikanten, Spoken-word artiesten een mogelijkheid geboden om aan het publiek te laten zien en horen wat voor talent ze in huis hebben. Dit is een uitgelezen kans om te oefenen voor publiek, vooral als volgende logische stap na het uitsluitend optreden voor familieleden en vrienden. Maar het is bovenal ook bedoeld om samen met het publiek een gezellige avond te hebben en te luisteren naar een uiteenlopend scala van optredens.

Kitty LegtenbergVolgens Kitty Legtenberg, drijvende kracht achter de Herberg van de Muze en het Vertelcafé is het belangrijk dat een dergelijk podium wordt geboden: “De afgelopen 2 jaar heeft door corona vrijwel alles stilgelegen. Er is dan ook bijna geen gelegenheid geweest voor beginnende kunstenaars en artiesten om te oefenen voor publiek. Met bijvoorbeeld 'Gluren bij de Buren’ op 3 april in het vooruitzicht, ligt hier de kans voor iedereen om aan het publiek te laten zien wat ze kunnen, of wat ze willen vertellen. Er is ruimte voor allerlei uitingen: sprookjes, waargebeurde verhalen, muziek en noem maar op. Ik vind het zó belangrijk dat dit soort gelegenheden worden georganiseerd! Niet alleen voor de artiesten, maar zeker ook voor het publiek. Dat biedt ruimte aan een lach en een traan in een tijd waar ontspanning en verbinding hard nodig is!"

Per avond is er ruimte voor 5 artiesten of groepen, in blokjes van 10 minuten. De avonden worden gehouden in het Auditorium van het CKC. Er wordt een toegangsprijs van € 5,- per persoon gevraagd om de onkosten te dekken. Deze toegangsprijs geldt voor zowel publiek als voor de optredende artiesten.

Opgeven voor het open podium of aanmelden om te komen luisteren is noodzakelijk en kan via e-mail aan Kitty Legtenberg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Er is ruimte voor circa 50 bezoekers per avond.

Het Vertelcafé vindt plaats op 24 februari, 24 maart en 21 april, van 20.00 tot 22.00 uur, in het Auditorium van CKC&partners te Zoetermeer.

Foto: Kitty Legtenberg

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-