Anna Woensdag 23 februari a.s. zal het wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude kerk (Dorpstraat 59) te Zoetermeer worden gegeven door Anna Lachegyi (viola da gamba). Aanvang van het concert is 12.45 uur.

Anna Lachegyi werd geboren in Vác, Hongarije, in een familie van muzikanten. Sinds ze op vijfjarige leeftijd cello begon te spelen, spelen kamermuziek en oude muziek een belangrijke rol in haar leven. Na het behalen van haar cellodiploma aan de Debrecen Academy of Music, groeide haar passie voor oude muziek en de viola da gamba. In 2015 werd ze aangenomen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze viola da gamba en barokcello studeerde. Ze verdiepte haar kennis via verschillende masterclasses, en speelde in ensembles uit heel Europa en op internationale muziekfestivals.

Anna is mede-oprichter van de oude muziekensembles Ariadné Consort, La Favorita en S105. Zij maakt ook deel uit van het Ensemble Marais, waarmee ze vorig jaar in november in de Oude Kerk speelde in het kader van het Festival Klassiek Zoetermeer.

Het concert duurt ongeveer een half uur, er hoeft niet te worden gereserveerd, maar het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol. De landelijke coronaregels worden ook hier toegepast.

De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag tussen 12.45 en 13.15 uur

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-