Tot 1 mei  is keramiek van Piera Hoyinck te bewonderen in de vitrine op de begane grond in de hal van het verpleeghuis Vivaldi, Brechtzijde 45 te Zoetermeer.

Piera HoyinkBegin jaren 80 verloor zij haar hart aan keramiek en ze studeerde in 1993 als keramiste af aan het Crabeth College te Gouda. Naast deze opleiding tot keramiste, volgde zij verdiepende opleidingen op het gebied van draaien, handvormen, glazuren en stoken. In de vitrine zijn keramische gebruiksvoorwerpen te zien, maar ook keramische objecten met fantasierijke vormen.

Piera exposeert al jaren bij galeries, bibliotheken, verzorgingstehuizen en bedrijven en neemt deel aan diverse kunstmarkten. Naast haar eigen vrije werk, vervaardigt zij op verzoek ook relatiegeschenken voor particulieren, maar ook voor bedrijven en instanties.

Niet alleen legt Piera zich toe op zelf voorwerpen creëren, maar zij verzorgt ook cursussen en workshops voor kleine groepen. Zij geeft daarbij onderricht in o.a. de Japanse techniek van het Raku met zijn karakteristieke craquelé-effecten en het zogenoemde kopermat dat iriserende kleuren oplevert. Inlichtingen en inschrijvingen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 079-3210304.

De door de Kunstcommissie Palet Welzijn georganiseerde expositie is gratis toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers tijdens de openingstijden dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur. In overleg met Piera is haar keramiek te koop. Informatie daarover is in de vitrine aanwezig.

Bij een bezoek aan de expositie dienen de bezoekers zich te houden aan de regels met betrekking tot het voorkomen van de verspreiding van het Coronavirus. Informatie hierover is bij de ingang voorhanden. Het telefoonnummer van Vivaldi is 079-7122122.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-