IMG 1211

Maandag 31 januari heeft de gemeenteraad ingestemd met het beschikbaar stellen van budget voor de verdere ontwikkeling van de binnenstad. Er worden ongeveer 2.000 woningen gebouwd in de binnenstad, op verschillende locaties.

De gemeente beschouwt de binnenstad als een belangrijke bijdrager aan de aantrekkelijkheid van de stad. “De binnenstad ontwikkelt mee met de stad. Blijven investeren is nodig om te anticiperen op de uitdagingen van de toekomst.” licht wethouder Paalvast toe. Samen met inwoners, ondernemers en ontwikkelaars bouwt de gemeente aan een binnenstad met en een groot aanbod aan voorzieningen op maatschappelijk en cultureel gebied.

 

binnenstad zoetermeer luchtfoto totaal h1080px 0Projecten Binnenstad

De binnenstad bestaat uit verschillende gebieden: het Stadshart, Woonhart en de Dorpsstraat. Binnen het programma Binnenstad lopen momenteel acht bouwprojecten die zich in verschillende fases bevinden. Dit zijn: Centraal Park, Herontwikkeling Delftsewallen, Engelandlaan 140, Engelandlaan 270, Luxemburglaan 2-10, Cadenza 2, Upgrade Stadshart en Markt 10. drie deelgebieden worden de komende periode ontwikkeld, dat zijn de Denemarkenlaan en omgeving, de Luxemburglaan en omgeving en de Nederlandlaan / Zuidflank.

-advertenties-

-goede doel-