historisch festival vogeslhow 2Op voorstel van GroenLinks heeft de raad maandag 31 januari een wijziging aangenomen op de nota Dierenwelzijn. Er wordt zo snel mogelijk gewerkt aan juridische onderbouwing van een verbod op roofvogelshows in Zoetermeer.


De nota Dierenwelzijn werd met algemene stemmen aangenomen. In de nota worden alle bestaande afspraken en regels over dierenwelzijn verzameld, zodat voor iedereen snel duidelijk is wat er wel en niet mag. Wethouder Groeneveld: “Met deze nota is in één oogopslag duidelijk waar Zoetermeer voor staat als het gaat om dierenwelzijn en dat als je wat wil in onze stad je ook altijd rekening zal moeten houden met de dieren.”

Roofvogelshows, zoals voorheen vaak te zien waren op bijvoorbeeld het Historisch Festival op de Markt, zijn nog niet verboden, maar er wordt nu onderzocht of het juridisch haalbaar is om een verbod op het gebruik van roofvogels bij evenementen op te nemen in de herziene Evenementen nota.
Zoetermeer wil met de nieuwe nota Dierenwelzijn een diervriendelijke gemeente zij waarbij dieren een prettig, gezond en diervriendelijk leven hebben.


Dierenarts voor minima

Een nieuwe actie naar aanleiding van de nota Dierenwelzijn is het opzetten van een overleg van dierenartsen om mensen met een kleine beurs te ondersteunen. Mensen die te maken hebben met armoede, kunnen vaak ook geen dierenarts betalen voor hun huisdier. Groeneveld: “Huisdieren zijn ontzettend belangrijk voor mensen, juist ook voor mensen die het financieel niet ruim hebben. Helaas hebben we als gemeente op dit moment geen geld om hier een fonds voor op te richten, maar we hopen al een stap te zetten met het overleg tussen de dierenartsen.”

Ook wordt er elk jaar een overleg georganiseerd voor alle organisaties op het gebied van dieren in Zoetermeer, om te praten over nieuwe plannen, vragen van de organisaties te beantwoorden en te kijken wat de organisaties nodig hebben.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-