entree schetsVóór het broedseizoen gaat beginnen, wil de gemeente 141 bomen kappen aan de Afrikaweg, voor de bouw van de nieuwe wijk Entree. De vergunning voor de kap is verleend. De bomen moeten wijken voor de aanleg van een parallelweg, zodat bewoners minder last hebben van de bouwwerkzaamheden rond de Entree.


De bomen kunnen niet verplaatst worden, maar het hout van de bomen wordt wel zo veel mogelijk duurzaam hergebruikt. Wethouder Iedema: “Hier kunnen we bijvoorbeeld straatmeubilair van maken, of stammen worden geplaatst langs een wandelpad in een park.”


De gemeente Zoetermeer onderschrijft het een-boom-voor-een boom principe, waarbij voor elke gekapte boom er een nieuwe teruggeplaatst wordt. Iedema: “Dat gebeurt nu ook, alleen niet meteen. Voor elke gekapte boom wordt er zeker één terug geplaatst in de nieuwe wijk Entree. Als deze wijk klaar is, zal Zoetermeer weer een stuk groener zijn.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-