Het komende jaar gaat Zoetermeer zich extra inzetten om adoptiegroen mogelijk te maken en verstening tegen te gaan. Zoetermeer gaat ook meedoen aan het NK tegelwippen, waarbij een gemeente zoveel mogelijk tegels in de stad vervangt door groen.

Het NK tegelwippen is van 21 maart tot en met 31 oktober en veel Nederlandse steden doen hier al aan mee. De stad die in die tijd de meeste tegels vervangt door groen, gerelateerd aan het aantal inwoners, wint de competitie. In 2021 werd de trofee, een Gouden Tegel, gewonnen door Rucphen, die maar liefst 989 per 1000 inwoners had gewipt. Ook werkt de gemeente al langer samen met Operatie Steenbreek om hittestress en wateroverlast te verminderen.
Adoptiegroen

Adoptiegroen kan worden aangevraagd bij de gemeente: https://www.zoetermeer.nl/adoptiegroen. Bewoners onderhouden dan zelf een stukje openbaar groen bij hen in de straat. Ook bestaande openbare ruimte, waar nog geen planten of bomen staan, kan door de gemeente worden uitgegeven als adoptiegroen. De gemeente beoordeelt per plek of dit mogelijk is.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-