De Zoetermeerse Boa’s mogen een half jaar langer gebruik maken van de korte wapenstok, zodat het ministerie van Justitie en Veiligheid langer de tijd heeft om het project te evalueren. In Zoetermeer zijn 17 Boa’s geselecteerd en getraind om mee te doen aan deze pilot.

Gemeente Zoetermeer Boa30De pilot loopt goed. De Boa’s hebben de wapenstok nog niet daadwerkelijk hoeven gebruiken, de dreiging ervan is voldoende om meer gezag uit te stralen. De pilot met de korte wapenstok zou eigenlijk een jaar duren en startte op 16 februari 2021. De evaluatie over het project is echter nog niet afgerond en een besluit over voortzetten of niet is nog niet genomen. Het ministerie heeft er daarom voor gekozen de pilot Korte wapenstok te verlengen tot 1 juli 2022.

Zoetermeer is één van de 10 gemeenten in Nederland die meedoet aan de pilot met de korte wapenstok. De Boa’s, of handhavers hebben verder een uitrusting met steekvest, handboeien, portofoon en bodycam, maar geen middelen om zichzelf te verdedigen. Landelijk is de roep om verdedigingsmiddelen voor handhavers, die met steeds meer agressie te maken krijgen, sterk.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-