De 36-jarige Zoetermeerder Atau, bekend onder de artiestennaam Prodbyatau wil verslaafde jongeren ondersteunen bij het afkicken van hun verslaving. Dit doet hij via de muziek. Mensen kunnen in de muziekstudio terecht, dat gevestigd is aan de Kryptonstraat, in de buurt van de Gamma.

 

muziekstudio Atau

Toen Atau 16 jaar was begon hij met beatboxen en freestylen, 10 jaar later heeft hij de studie Sound Education afgerond. Na zijn studie is hij vooral in live muziek met bandjes gerold, jamsessies opnemen en evenementen voorzien van geluid systemen als geluidstechnicus.

 

Wat Atau biedt is een aanvulling op de verslavingszorg en re-integratie. Muziek is iets heel krachtigs. Het resoneert iets primitiefs in het brein. Het is gebleken dat dementerenden bijvoorbeeld baadt hebben bij muziek. Dementerenden vergeten alles, behalve…. muziek. Je kunt het ook zien in de religie. Meditatie en muziek gaat heel veel samen in de religie. AtAtau fotosau: “Als je een Arabisch gebed hoort bijvoorbeeld, dat is bijna zingen. De klanken zijn veel langer dan met praten. Eigenlijk best melodieus, als je er eens goed naar luistert.”

Atau vertelt: “Je hoeft helemaal geen muzikale talenten te hebben. Ik verken met je waar je interesses en je ervaringen liggen. Daar ga ik me dan op focussen.” Het wordt helemaal op maat gemaakt voor de persoon. Hij kijkt hierbij naar de muzikale talenten en kennis van de persoon. Daar borduurt hij dan op voort.

Hij legt uit: “Geluidsgolven zijn trillingen. Het leven is ontstaan vanuit 1 trilling. Hoeveel trillingen er in de lucht zijn, hoe hoger de frequentie. Dus hoe meer trillingen, hoe hoger het geluid is. Minder trillingen en je hebt bas.” Hij doet het geluid van bestek op bestek voor. “Dat is een scherp geluid, dus veel trillingen.” Dat werkt ook lichamelijk. Zo heeft het hart bijvoorbeeld ook een bepaalde ritme en frequenties. Atau kan specifiek muziek maken in die toonsoort. Dat kan kalmerend werken. Op die manier werkt zijn aanpak niet alleen psychisch, maar ook lichamelijk.

Atau vervolgd: “Het is trouwens niet alleen voor verslaafden, ook voor depressies en rouwverwerking help ik. Zo heb ik bijvoorbeeld een 13-jarige jongen kunnen helpen met de rouwverwerking van zijn te vroeg gestorven zusje.” Mensen komen in de put binnen en gaan opgelucht weer weg, dat is de bedoeling. Een stukje verwerking.

De focus ligt op jongeren tussen de 18 tot 24 jaar. Dit is individueel, maar 2 tot 5 personen tegelijk kan ook.

Atau copy copy copyHeal the world by healing yourself, create Vital Music. Join the audio therapy produced by Atau. Voor alle mogelijkheden neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Door: Shirley Weemeijer

-advertenties-

-goede doel-