impressie islamitisch centrum olof palmelaanVanaf 31 januari start aannemer Vermeulen met het bouwrijp maken van de grond voor de bouw van het Islamitisch Cultureel Centrum (ICC) aan de Olof Palmelaan. Er zullen bouwhekken worden geplaatst rond het terrein en bomen worden gekapt.

Op de locatie wordt de bouw aangekondigd met een bouwbord. De Stichting Islamitisch Centrum Zoetermeer is al ruim 10 jaar bezig met de procedures om een moskee te bouwen op deze plek. Nadat een bezwaarprocedure van omwonenden ongegrond werd verklaard, kan de bouw dit jaar ook werkelijk starten.

De nieuwe moskee is ontworpen door architect Ahmed Oueld Hadj van Dutch Architect, die een duurzaam gebouw wil neerzetten dat in verbinding is met haar omgeving. ICZ wil van de moskee een plek van verbinding maken voor de buurt, de wijk en voor de stad Zoetermeer. Ook wil de stichting de omwonenden en de buurt actief betrekken bij de volgende stappen die gezet worden in de bouw van de moskee.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-