sh stadstheater 8De cultuursector mag weer van start na de lockdown en ook het Stadstheater en museum De Voorde openen weer de deuren om bezoekers te verwelkomen. Helaas kan de geplande voorstelling van Daniël Arends niet doorgaan, vanwege de verplichte 1,5 meter afstand.


Daniël Arends zou vandaag en morgen 27 januari in de grote zaal van het theater spelen, maar vanwege de verplichte 1,5 meter afstand tussen bezoekers kunnen deze voorstellingen niet doorgaan. Directeur Stadstheater Hilka Folkeringa: “Voor enkele grote voorstellingen die meer dan 150 bezoekers (1,5 metercapaciteit) trekken zal een andere oplossing voor gevonden moeten worden. Wij gaan nu open voor de kleinere voorstellingen.”
Morgen, donderdag 27 januari, is er in het Stadstheater de aangrijpende toneelvoorstelling De Reiziger door BEER muziektheater, naar de roman van Ulrich Alexander Boschwitz.


Nieuwe tentoonstelling De Voorde

Museum De Voorde werd enigszins verrast door het nieuws weer open te mogen, zij zijn nog volop aan het bouwen aan de nieuwe kunst tentoonstelling: RESPECT! Perspectieven in de hedendaagse Kunst. Toch was er geen aarzeling bij de medewerkers van het museum: als de cultuursector weer open mag, gaat ook De Voorde open. De nieuwe tentoonstelling op de bovenverdieping wordt nog opgebouwd, maar de vaste tentoonstelling Stoer op de benedenverdieping is wel geheel toegankelijk.
De nieuwe tentoonstelling is geopend voor publiek vanaf 5 februari en toont de bezoeker hedendaagse kunst, van kunstenaars die soms ook kunstwerken hebben staan op straat in Zoetermeer.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-