Prentenboeken top 10 persVan 26 januari tot en met 5 februari vieren we weer de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen maakt je leuker. Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, het vergroot de woordenschat én het taalbegrip van peuters en kleuters. 

Tijdens De Nationale Voorleesdagen worden ouders gestimuleerd kinderen voor te lezen die zelf nog niet kunnen lezen en krijgen de ouders voorleestips: welke boeken passen bij de leeftijd en welke boeken zijn het meest geschikt voor interactief voorlezen?

Op woensdag 26 januari is de aftrap van de Nationale Voorleesdagen. Bibliotheek Forum Zoetermeer organiseert daarom een online voorleesmoment waarin het Prentenboek ‘Maar eerst ving ik een Monster’ en het prentenboek ‘Vos gaat een stukje rijden’ worden voorgelezen. Van tevoren aanmelden is nodig en kan via de website https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/jeugd-en-jongeren/0-6/peutervoorlezen.html

Het Prentenboek van het Jaar

Het prentenboek “Maar eerst ving ik een monster” (Uitgeverij Lemniscaat) van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer is verkozen tot het Prentenboek van het Jaar van 2022. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat dit prentenboek centraal. Het gaat over het leukste ritueel van de dag: voorlezen. Iedere ouder herkent het: snel even instoppen, oké dan nog even een verhaaltje, maar kort… en dan begint het.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er ook gratis vertalingen beschikbaar van het Prentenboek van het Jaar in het Pools, Turks en Arabisch. Vraag ernaar bij de servicebalie in onze vestigingen. Wil je dit boek en andere Prentenboeken online beluisteren in verschillende talen? Kijk dan op de website https://prentenboekeninalletalen.nl/boeken/

Speciale actie voor de kleintjes

Vanaf 26 januari tot en met 27 februari is er een ledenwerfactie voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar. Kinderen die in deze periode (gratis) lid worden van de bibliotheek krijgen het vingerpoppetje ‘monster’ uit het Prentenboek van het jaar 2022 cadeau!

Kijk voor meer informatie over de prentenboek top 10 en voorleestips op onze websitehttps://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/jeugd-en-jongeren en op www.nationalevoorleesdagen.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-