De afgelopen weken hebben alle wethouders sport uit regio Haaglanden de interventieovereenkomst “Inclusief – Sport & Bewegen regio Haaglanden” wederom ondertekend. Ook de gemeente Zoetermeer sloot voor deze nieuwe overeenkomst aan.

Charles Brown door Joris den BlaauwenNa twee jaar samenwerken op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een beperking wilden zij dit graag continueren.

Het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking wordt door de samenwerking binnen de verschillende gemeenten meer op elkaar afgestemd. Op deze manier worden er meer mogelijkheden gecreëerd voor de doelgroep. De ondertekening zou op 19 december 2021 plaatsvinden tijdens een sportieve dag met verschillende aangepaste sportactiviteiten. Helaas zorgden de coronamaatregelen ervoor dat dit niet door kon gaan. “Ondanks aanhoudende tegenslagen door de maatregelen tegen corona, willen we laten zien dat we ons blijven inzetten voor sport en bewegen voor iedereen. Door de samenwerking met de omliggende gemeenten kunnen we meer betekenen voor mensen met een beperking op het gebied van sport en bewegen”; aldus de Haagse wethouder Sport Hilbert Bredemeijer namens alle sportwethouders van de regio Haaglanden.

Alle wethouders hebben de overeenkomst en hun puzzelstuk afzonderlijk van elkaar ondertekend, wat resulteerde in de door Charles Brown gelegde puzzel. De samenwerking heeft als doel om het passende aanbod met betrekking tot aangepaste sporten te vergroten, dat geldt ook voor kennis en kunde en het organiseren van sportdagen in de hele regio.

De intentieovereenkomst is getekend door wethouder Renzen- van Leeuwen (Delfland), wethouder Schrederhof (Delft), wethouder Bredemeijer (Den Haag), wethouder Cnossen (Lansingerland), wethouder van Eekelen (Leidschendam-Voorburg), wethouder Hennevanger (Pijnacker-Nootdorp), wethouder Bentvelzen (Rijswijk), wethouder Zweerts de Jong (Wassenaar), wethouder Varekamp (Westland) en wethouder Ter Laak (Zoetermeer).

Foto: Charles Brown; door Joris den Blaauwen

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-