Ondernemers in Zoetermeer worden door de gemeente gesteund zolang de coronacrisis duurt. Zo blijven dit voorjaar de terrassen van de horeca groter en hoeven zij komend jaar geen precariorechten te betalen. Dit is een belasting voor het gebruik van gemeentegrond, bijvoorbeeld voor een terras.


jan iedemaWethouder Jan Iedema: “Naast de financiële steun die ondernemers vanuit het Rijk krijgen, proberen we de ondernemers in onze gemeente zoveel mogelijk te helpen. Zo blijven alle steunmaatregelen voor de ondernemers gelden zolang de coronacrisis duurt. Ondernemers hoeven dan niet steeds opnieuw een aanvraag te doen.”
Onderdeel van deze steun is dat de gemeente coulant is met betalingsverplichtingen die niet nagekomen kunnen worden door de crisis en dat de ondernemers gebruik kunnen maken van gratis professionele coaching krijgen wanneer ze in zwaar weer zitten, bijvoorbeeld wanneer ze door de coronacrisis failliet dreigen te gaan. Iedema: “We gaan met de ondernemer na of diegene echt alles heeft gedaan wat mogelijk is om overeind te blijven. En als het niet anders kan, helpen we mensen ook met het stoppen met hun bedrijf en een andere richting in te slaan.”

De gemeente heeft op de website een speciale plek ingeruimd voor ondernemers en corona. Daar staan antwoorden op veelgestelde vragen en wordt informatie gegeven over de mogelijkheden die er zijn.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-