Martin van der Meer en Ronald de Rooden van 1801OnderwijsAdvies, in Zoetermeer gevestigd aan de Van Beeckstraat in Palenstein, fuseert met Marant en gaat op 18 -01 -22 verder onder de naam 1801. Ze worden hiermee het grootste adviesbureau van Nederland op het gebied van onderwijs en jeugdhulp.


OnderwijsAdvies is in Zoetermeer geen onbekende, zij verzorgen al jarenlang vele adviestaken voor scholen en zijn zichtbaar bij bijvoorbeeld de dyslexiebegeleiding, leerlingondersteuning of taalontwikkeling op basis- en voortgezet onderwijs. Ook leraren maken geregeld gebruik van de diensten van OnderwijsAdvies, als er problemen zijn met een leerling of de sfeer in de klas niet goed is.
Met 9 vestigingen in Zuid-Holland, met uitlopers naar Noord-Holland en Utrecht, was OnderwijsAdvies al geen kleine speler, maar met de fusie met Marant, die vooral in het oosten van het land aanwezig is, worden zij het grootste adviesbureau van Nederland.1801

1801-kleur-zonderbijschrift_copy.jpgDe naam 1801 komt voort uit de geschiedenis van het onderwijs in Nederland. In 1801 werd de eerste Schoolwet van Nederland ontworpen. J.H. van der Palm, minister van Nationale Opvoeding, legde daarmee het fundament voor het onderwijs zoals wij dat vandaag de dag kennen. Klassikaal onderwijs onder toezicht van ‘schoolopzieners’ (inspecteurs) werd de landelijke norm voor iedereen die het schoolgeld kon betalen. Daarmee was onderwijs niet langer voorbehouden aan de rijkste, welgestelde kinderen die in kleine groepjes les kregen van een privé-onderwijzer.

 

 Foto: Ronald van Rooden en Martin van der Meer, de twee bestuurders. 

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-