Lustrumviering 3
Een fysiek feestje zat er door corona niet in, maar online kon Jong Perspectief hun 1e lustrum van het mentorproject ook prima vieren. Donderdagavond kwamen alle vrijwilligers, scholen, netwerkpartners, gemeentes, collega’s uit het land en andere betrokkenen om terug te kijken op de afgelopen 5 jaar.


mentorkoppel 1In een afwisselend programma met filmpjes, interviews en een huiswerkopdracht was goed te zien dat het mentorproject meer dan alleen huiswerk is. Naast het leren plannen en organiseren van het huiswerk worden nieuwe perspectieven geboden, het zelfvertrouwen vergroot en contact gelegd met leeftijdsgenoten. En duidelijk werd dat dit vaak niet stopt als het traject afloopt, maar er een band voor het leven kan ontstaan.

 

Zonder hulp niet gered

Oud-leerlingen ontroerden de aanwezigen door hun terugblik op het mentortraject waarin ze aangaven dat ze het zonder de hulp en de aandacht van hun thuismentor niet hadden gered op de middelbare school.
Uit de filmpjes van de vrijwilligers kwam naar voren dat thuismentor zijn niet alleen tijd kost, maar je ook heel veel energie geeft.


Ben je nieuwsgierig geworden naar deze vorm van vrijwilligerswerk? Jong Perspectief vertelt je er graag meer over. Zij zijn steeds op zoek naar nieuwe thuismentoren.
Kijk op de website www.jongperspectief.nl  of bel naar 079-7502233.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-