Schermafbeelding 2022 01 15 om 11.30.29 copyDe nieuwe versoepelingen die gisteravond tijdens de persconferentie werden gepresenteerd liet geen ruimte voor horecazaken om de deuren te openen. Hierop veel besloten horecazaken als protest vandaag de deuren te openen. Restaurant De Beren Zoetermeer opende vanochtend om 10:00 de deuren. 

De horecagelegenheid de Beren, gevestigd aan de Aziƫweg, opende net als alle andere vestigingen van de keten in Nederland om 10:00 de deuren voor koffie en iets lekkers. Het personeel stond vol enthousiasme klaar om klanten te ontvangen. Een bezoek van handhaving zorgde er echter voor dat de deuren om 11:00 alweer op slot gingen. De handhaving gaf uiteindelijk alleen een waarschuwing, een boete bleef uit.

Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat de versoepelingen alleen zouden gelden voor de sport, detailhandel en kappers. Horeca, de cultuursector en theaters moeten gesloten blijven. Eind deze maand wordt gekeken of ook zij de deuren weer mogen openen.

Horeca ondernemers uit heel het land besloten uit protest hun zaak vandaag te openen en gasten te ontvangen. Veel gemeentes steunden de actie en besloten niet te handhaven. Gisteren werd echter al duidelijk dat Zoetermeer niet mee zou gaan in dat beleid en zou handhaven. Alle andere horecagelegenheden in de stad hadden daarom al besloten vandaag dicht te blijven.

Burgemeester Bezuijen meldde op twitter: "Het kabinet toont oog voor de zorgen die door velen zijn geuit over de lockdown. Een eerste stap, maar zuur bericht voor de horeca, cultuur en evenementensector. Als burgemeesters blijven we bij het kabinet pleiten voor meer ruimte, duidelijkheid en een perspectief."

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-