zoetermeer 60 jaar new townIn 2022 is het 60 jaar geleden dat het besluit viel om rondom het dorp Zoetermeer een hele nieuwe stad te bouwen. Vrijdag 21 januari tussen 15.00 en 16.30 uur vindt online de start van het jubileumjaar plaats met wethouder Robin Paalvast.

Wat maakt nieuwe steden anders dan andere steden? Hoe konden zij uitgroeien van satellietstad tot de stad van nu met eigen scholen, verenigingen, kantoren, winkels en culturele voorzieningen? En wat zijn de bijzonderheden van Zoetermeer? Michelle Provoost (directeur International New Town Institute) en Margriet Panman (Adviseur Erfgoed en Architectuur Gemeente Zoetermeer) vertellen tijdens deze interactieve online lezing over het ontstaan en de ontwikkeling van nieuwe steden en Zoetermeer in het bijzonder.

Wethouder Robin Paalvast (Erfgoed en wonen) opent vervolgens het speciale jubileumjaar Zoetermeer 60 jaar New Town. Een jaar waarin tal van lokale organisaties allerlei activiteiten organiseren en publicaties maken over de unieke ontwikkeling van Zoetermeer in de afgelopen 60 jaar. Aanmelden voor de opening kan op ArchitectuurPuntZoetermeer.nl


Aanmelden voor de lezing kan hier: www.architectuurpuntzoetermeer.nl//start-jubileumjaar-zoetermeer-60-jaar-new-town-met-online-lezing/

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-