Oud-raadslid Peter Vergers heeft bij de gemeente een bezwaar ingediend tegen de vraagstelling van het referendum over het afvalbeleid. Hij maakt bezwaar tegen de lange toelichting bij de vraag op het referendumformulier, die bovendien - ook volgens leden van de speciaal benoemde Referendumcommissie –niet feitelijk genoeg is en in essentie ondemocratisch.


mulltonnen 3979757 1920Het bezwaar is ontvangen en wordt in behandeling genomen door de commissie Beroep en Bezwaar van de gemeente Zoetermeer. Dit is een onafhankelijke commissie met juridisch experts die over een bezwaar schriftelijk advies geven aan de gemeente.
Vergers: “Het is nog nooit vertoond dat in een referendumformulier een lange toelichting is opgenomen. Een toelichting die buitengewoon tendentieus is en een opsomming geeft van de argumenten om tegen te stemmen.”


Eerder al stapte ook Prof. Schaap op uit de referendumcommissie van externe deskundigen, omdat hij de besluitvorming van de gemeenteraad in strijd vond met de objectiviteit.
Als het bezwaar wordt toegekend moet de vraagstelling van het referendum worden aangepast en zou het kunnen dat het referendum wordt uitgesteld.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-