Scouting JMC nieuwjaar

Zaterdag 8 januari 2022 ging Scoutinggroep John McCormick (JMC) het nieuwe jaar in met de jaarlijkse Boerenkoolmaaltijd. Wederom door de lock-down niet gezamenlijk rondom het kampvuur bij clubhuis De Chute maar thuis.

Na de bezorgdienst van vorig jaar was er nu een echte Boerenkool Drive-thru georganiseerd door de explorers. Alle scoutingleden konden vooraf opgeven hoeveel boerenkoolmaaltijden ze tussen 14.00 en 16.00 uur op wilden halen bij de Drive-thru op het parkeerterrein bij het clubhuis in het Van Tuyllpark. Na het doen van de inkoop van de nodige kilo’s aardappels, boerenkool en worst werd zaterdagochtend de stamppot vers bereid en in bakjes gedaan.

 Scouting JMC nieuwjaar  Scouting JMC nieuwjaarOm 17.30 uur konden de leden via een link inloggen bij een Zoom Meeting waarbij voorzitter Femke Boerkamp de aftrap deed. Gezamenlijk met de scouts werd er teruggekeken op het jaar 2021. Een bijzonder jaar met de viering van het 75-jarig bestaan van de Scoutinggroep waar tijdens het Overvliegfeest in september samen met burgemeester Michel Bezuijen en wethouder Sport en Verenigingen Ingeborg ter Laak bij stil werd gestaan. Er was een Scoutingmuseum ingericht in het clubhuis met vele foto’s van het verleden van de scoutinggroep, maar ook met resten van het vliegtuig de Jolly Duck waarmee John E. McCormick in de Tweede Wereldoorlog in de buurt van Zoetermeer is gecrasht.

Helaas kon het Jubileumkamp met de gehele groep door de coronabeperkingen niet doorgaan, maar houden de scouts dat in 2022 tegoed. Ook moesten de opkomsten soms op andere dagen of tijden worden gehouden. Voor de meeste speltakken kon een aangepast zomerkamp in kampbubbel wel doorgang vinden en de JOTA in oktober kon door beperktere maatregelen buiten weer met de hele groep door gaan.

In 2021 groeide Scouting JMC en kwam er zelfs een 3e welpengroep bij voor jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar: de Shikarrihorde.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-